Lapseton Anne kyllästyi valitukseen valinnastaan – julkaisi puhuttelevan listan: "Et saa meitä käännytettyä, joten ole hyvä ja lakkaa yrittämästä"

Anne Roderique-Jones tuntee loukkaavansa ihmisiä aina vastatessaan kysymykseen "miksette halua lapsia?"

Anne Roderique-Jones on ollut naimisissa 13 vuotta. Parilla ei ole lapsia siitä yksinkertaisesta syystä, että he eivät halua lapsia.

– Ennen kuin tuomitset meitä tai sanot "on vielä aikaa muuttaa mielesi", on muutamia asioita, jotka haluan sinun tietävän lapsettomasta avioliitostani, Roderique-Jones kirjoittaa Today.comissa.

1. En tiedä, miten vastaisin kysymyksiisi!

Roderique-Jones tuntee loukkaavansa ihmisiä aina vastatessaan kysymykseen "miksette halua lapsia?". Siksi hän on tottunut hymähtelemään arvoituksellisesti ja toteamaan "katsotaan nyt", vaikka haluaisi oikeasti sanoa "hoida vain omat asiasi, kiitos".

– Asia on niin, että olemme onnellisia, emmekä halua enempää elämäämme. Valitettavasti yhteiskunta tuntee toisin, ja vaikka tämä on tarpeeksi meille, se ei ole sitä joillekin ihmisille.

2. Emme vihaa lapsia

Roderique-Jones ja hänen miehensä itse asiassa pitävät lapsista. Silti Roderique-Jones kokee tarvetta suitsuttaa lapsia ylettömästi, jottei antaisi vaikutelmaa lapsia vihaavasta ihmisestä – jotkut nimittäin pitävät lapsettomuuspäätöstä selvänä merkkinä lapsivihasta!

3. Olemme harkinneet lapsia

Roderique-Jones on käynyt miehensä kanssa keskustelun lapsista ja siitä, pitäisikö heidän hankkia lapsi. Pari haluaa säännöllisesti varmistaa olevansa edelleen samaa mieltä lastenhankinnasta.

4. Emme voi saada kaikkea!

– Niin paljon kuin haluaisinkin teeskennellä, että voisin helposti hoitaa äitiyden, työn, vaimouden, matkustelun ja ystävät – en usko, että se on minulle mahdollista, Roderique-Jones kuvaa.

Hänen mielestään naisilta odotetaan kovin paljon. Hän tietää, että joutuisi luopumaan monista asioista lasten vuoksi.

5. Olemme perhe

– Minulla oli täydellisen hauskaa ystäväni häissä, kunnes eräs nainen sanoi "etkö halua perhettä?". Tämä todella satutti minua, mutta olin liian häkeltynyt vastatakseni, Roderique-Jones sanoo.

Hän huomauttaa, että perheeseen kuuluu muitakin kuin lapsia: onhan hänellä esimerkiksi aviomies, äiti, veljiä, serkkuja ja tätejä!

6. En ymmärrä, miksi kyseenalaistatte minua niin usein

Roderique-Jones on hämmästynyt siitä, miten usein ihmiset kysyvät häneltä lasten hankkimisesta ja jopa kommentoivat hänen hedelmällisyyttään. Hän ihmettelee, miksi ihmiset ylipäänsä välittävät muiden hedelmällisyydestä.

Roderique-Jones huomauttaa, että moni todella tuskailee lapsettomuuden kanssa, ja siksi perheestä uteleminen on kivuliasta. Tietoa pitäisi odottaa sen sijaan, että sitä yrittää kaivaa esiin itse.

7. Kunnioitan vanhempia todella paljon!

– Lasten kasvattaminen vaikuttaa niin vaikealta. Työsi on niin paljon vaikeampaa kuin omani, Roderique-Jones kuvaa ja kertoo kunnioittavansa vanhempia.

8. Et saa meitä käännytettyä, joten ole hyvä ja lakkaa yrittämästä

Vaikka Roderique-Jonesilla on monia ystäviä ja tuttuja, jotka ymmärtävät hänen lapsettomuuspäätöksensä, joillekin tieto lapsettomuudesta ei vain sovi. Nämä ihmiset yrittävät pyörtää Roderique-Jonesin pään.

– He kertovat meille kaikkea siitä, että ”olisitte niin hyviä vanhempia!” siihen, että ”ette koskaan tule rakastamaan ketään kuten omaa lastanne”. Tiedämme, että ihmiset tarkoittavat hyvää, mutta en koskaan yritä suostutella jotakuta olemaan hankkimatta lapsia.

9. Tämä ei ole "me vastaan te" -tilanne

– Olen turhautunut vanhemmat vastaan lapsettomat -dialogiin, jota yhteiskunta luo, ja jota monet meistä edelleen vaalivat, Roderique-Jones kuvaa.

Hän uskoo, että ihmiset voivat antaa toisilleen paljon, vaikka olisivat tehneet erilaisia päätöksiä ja kokeneet erilaisia asioita.

10. Elämämme ei ole täydellistä

Vaikka Roderique-Jones matkustelee, käy usein elokuvissa ja tekee monia asioita, joita ”lapsettomat tekevät”, hänen arkensa on aivan yhtä arkista kuin muidenkin. Siksi hän ei väitä, että lapsettomien elämä olisi ihanaa ja huoletonta.

11. Olemme onnellisia

Roderique-Jones miehineen elää onnellista elämää, vaikka heillä ei ole lasta.

– Lapseton avioliittomme ei tunnu siltä, että siitä puuttuu jotakin – olemme täynnä onnea, innostusta, haasteita ja odotamme innolla tulevaisuutta – vaikka vauvat eivät olisikaan osa elämäämme.

Lähde: Today.com

***

8:25

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja