Mainos

Lapset puuttuivat pyörävarkaiden puuhiin Espoossa – aikuinen mies vastasi uhkaamalla 13-vuotiasta puukolla ja hakkaamalla toisen

Video: Noin vuosi sitten pyörävarkauksien uutisointiin lisääntyneen 1990-luvulta runsaasti.

Mies pahoinpiteli lapsen ja uhkaili toista veitsellä Espoossa, sillä lapsijoukko oli huudellut hänelle. Lasten mukaan huutelun syynä oli, että mies oli seurueineen ollut anastuspuuhissa kauppakeskuksen pyöräparkissa.

Syyskuussa 2017 tapahtuneen välikohtauksen yksityiskohdat käyvät ilmi miehelle eilen langetetusta tuomiosta. 

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen muun muassa laittomaan uhkaukseen sekä pahoinpitelyyn.

Työnhakukehotuksia

Veitsiuhkailun uhriksi joutunut 13-vuotias tyttö oli kertonut välikohtauksen jälkeen poliisille, että koko tilanne sai alkunsa siitä, kun hän oli kavereineen nähnyt kahden aikuisen miehen yrittävän varastaa rengasta Sellon pyöräparkissa olleesta lukitusta pyörästä.

Seurueeseen kuuluneen 13-vuotiaan pojan pyörä oli aiemmin varastettu, ja hän oli päättänyt toisen pojan kanssa huutaa miehille, että näiden pitäisi mennä töihin.

Huutelusta seurasi uhoamista puolin ja toisin, kunnes aikuiset lähtivät seuraamaan lapsia.

Veitsi kaulalla

Lopulta yksi miehistä kävi käsiksi tyttöön ja työnsi tämän päin seinää. Tytön mukaan mies veti esiin veitsen, ja osoitti sen kohti hänen kaulaansa.

Tytön mukaan uhkailu keskeytyi, kun aikuisten seurueeseen kuulunut nainen sanoi, ettei miehen tulisi retuuttaa tyttöä.

Tilanne ei kuitenkaan ollut vielä ohi, sillä tämän jälkeen uhkailija oli vielä päättänyt pinkaista työnhakua ehdotelleen 13-vuotiaan pojan perään.

Kun mies sai lapsen kiinni, hän kaatoi tämän maahan ja löi tätä päähän ainakin kaksi kertaa. Poika sai mustan silmän, mutta selvisi vakavimmitta vammoitta.

Mies ei muistanut tapahtumia

Käräjäoikeudessa mies kiisti välikohtauksesta nostetut syytteet. Hän kertoi, ettei muistanut tapahtumia.

Oikeus kuitenkin katsoi, että mies oli syyllistynyt laittomaan uhkaukseen, pahoinpitelyyn sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitoon.

Lisäksi mies tuomittiin samassa yhteydessä muista rikoksista, muun muassa näpistyksestä, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä liikennerikkomuksesta. Nämä rikokset olivat tapahtuneet muulloin.

Yhteisenä rangaistuksena rikoksista mies määrättiin 70 päivän vankeuteen.

Rangaistusta alentavana seikkana otettiin huomioon kolme muuta tuomiota, jotka mies oli viime talven ja kevään mittaan saanut. Vakavin tuomioista liittyi ryöstöön. Mikäli näitä tuomioita ei olisi ollut taustalla, käräjäoikeus olisi katsonut kohtuulliseksi hieman yli 6 kuukauden mittaisen vankeusrangaistuksen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus ratkaisi asian eilen, joten tuomio ei ole vielä lainvoimainen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja