Mainos

Lapsen päänsärky paljastui aivohalvaukseksi – 8-vuotiaan hätäleikkaus vei 12 tuntia: "Moni potilas ei selviä"

Päänsärky olikin jotain vakavampaa. Tämä yhdysvaltalaispoika on joutunut lyhyen ajan sisällä kokemaan enemmän vastoinkäymisiä kuin yhdellekään lapselle soisi.

Muutama viikko sen jälkeen, kun kolmasluokkalainen Jamarion Bryant oli löytänyt sydänkohtaukseen menehtyneen isoisänsä, hän joutui itse sairaalaan vakavan aivohalvauksen seurauksena.  

Lääkäri: Moni potilas ei selviä elossa

Tammikuun alussa kahdeksanvuotias Jamarion kiidätettiin tehohoitoon voimakkaan ja äkillisen päänsäryn vuoksi. Äidin mukaan pojan kasvot olivat kavahtaneet valkeiksi, eikä hän pystynyt liikuttamaan suunsa vasenta puolta.

– Annoimme hänelle ibuprofeiinia ja menimme yläkertaan, eikä mennyt neljääkään minuuttia, kun hän alkoi huutaa, huutaa ja itkeä: ”Äiti, auta minua, auta minua”, pojan äiti Tiffay Curry kertoo oireiden ilmestymisestä.

Pian sen jälkeen kun tutkimukset olivat paljastaneet lääkäriin kiidätetyn pojan aivoista vuotoa ja turvotusta, lääkärit tekivät päätöksen hätäleikkauksesta. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Pojan todettiin kärsivän synnynnäisestä verisuoniepämuodostumasta, arteriovenöösi malformaatiosta, jossa normaalin hiussuoniverkoston puuttuminen lisää heikkoseinäisten laskimoiden repeämisriskiä.

– Se on hengenvaarallinen tila, josta moni potilas ei selviä, tohtori Mark Marinello Richmondin lastensairaalasta kertoo.

Pojan nuori ikä saattaa suojella monelta vammalta

Kaksitoista tuntia kestäneessä leikkauksessa kirurgit poistivat heikot verisuonet estääkseen samaa tapahtumasta uudelleen. 

Vaikka leikkauksesta on jo kaksi viikkoa, Jamarion ei vieläkään pysty puhumaan, ja hänen vasen puolensa on edelleen heikko. Vakavasta tilasta huolimatta lääkärit ovat pojan tulevaisuuden suhteen optimistisia. Vaikka pysyvät vauriot ovat mahdollisia, lääkärit uskovat, että pojan nuori ikä suojelee häntä monelta pysyvältä vammalta.

Vielä on epäselvää, kuinka pitkäksi pojan sairaalajakso muodostuu, mutta on mahdollista, että pojan hoito jatkuu tulevaisuudessa kuntoutuksen muodossa.

– Haluamme vain hänen palaavan ennalleen iloiseksi, ympäriinsä juoksentelevaksi hulluksi lapseksi, äiti kertoo.

Lähde: WGNtv

***

3:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.