Lakkosuman purku vauhtiin – "Tukilakot vauhdittivat selvästi neuvotteluita"

25:28

Postikiistassa löydetyn sovun myötä Julkisten ja hyvinvointialojen JHL:n tukilakko Finferriesin losseilla päättyy.

Finferriesin losseilla työskentelevät JHL:n jäsenet eivät ole ottaneet Postin kuljetuksia kyytiin yli viikkoon. Tukilakko päättyy mahdollisimman pian.

Postissa töissä olevat JHL:n jäsenet palaavat töihin mahdollisimman pian.

– Upeaa, että Postin työehdoista saatiin reilu tulos. Tukilakot vauhdittivat selvästi neuvotteluita. Tahdon kiittää kaikkia JHL:n jäseniä, jotka olivat tukemassa postin työntekijöitä, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kommentoi tiedotteessa.

Myös Ilmailualan Unioni (IAU) on ilmoittanut tukitoimiensa päättyvän. IAU ilmoitti työnseisauksista, jotka vaikuttivat esimerkiksi Finnairin lentoihin.

Tämän lisäksi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT kertoi lopettavansa kaikki viime viikolla aloitetut ylityö- ja työvuorojen vaihtokiellot. Toimenpiteet lopetetaan välittömästi tai niin pian kuin mahdollista.

Lisäksi AKT peruu huomiselle ilmoitetun ahtausalaa koskevan työnseisauksen.

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen kiitteli tukilakkoja järjestäneitä tahoja valtakunnansovittelijan toimistolla sovun löydyttyä.

– Tuki oli äärimmäisen merkittävää. Kiitän suunnattomasti heitä siitä solidaarisuudesta, mitä he pienipalkkaisia postilaisia kohtaan osoittivat, hän sanoi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja