Lakkosuman purku vauhtiin – "Tukilakot vauhdittivat selvästi neuvotteluita"

Sopu syntyi! Postin lakko päättyy välittömästi – Osapuolet kommentoivat sopimusta 25:28

Postikiistassa löydetyn sovun myötä Julkisten ja hyvinvointialojen JHL:n tukilakko Finferriesin losseilla päättyy.

Finferriesin losseilla työskentelevät JHL:n jäsenet eivät ole ottaneet Postin kuljetuksia kyytiin yli viikkoon. Tukilakko päättyy mahdollisimman pian.

Postissa töissä olevat JHL:n jäsenet palaavat töihin mahdollisimman pian.

– Upeaa, että Postin työehdoista saatiin reilu tulos. Tukilakot vauhdittivat selvästi neuvotteluita. Tahdon kiittää kaikkia JHL:n jäseniä, jotka olivat tukemassa postin työntekijöitä, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kommentoi tiedotteessa.

Myös Ilmailualan Unioni (IAU) on ilmoittanut tukitoimiensa päättyvän. IAU ilmoitti työnseisauksista, jotka vaikuttivat esimerkiksi Finnairin lentoihin.

Tämän lisäksi Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT kertoi lopettavansa kaikki viime viikolla aloitetut ylityö- ja työvuorojen vaihtokiellot. Toimenpiteet lopetetaan välittömästi tai niin pian kuin mahdollista.

Lisäksi AKT peruu huomiselle ilmoitetun ahtausalaa koskevan työnseisauksen.

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen kiitteli tukilakkoja järjestäneitä tahoja valtakunnansovittelijan toimistolla sovun löydyttyä.

– Tuki oli äärimmäisen merkittävää. Kiitän suunnattomasti heitä siitä solidaarisuudesta, mitä he pienipalkkaisia postilaisia kohtaan osoittivat, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat