Laitilan lämpökeskuspalo sammutettu – jälkisammutus- ja vartiointityöt voivat jatkua aamuun

Laitilassa Varsinais-Suomessa paloi sunnuntai-iltana lämpökeskus. Hälytys tuli ennen puoli kymmentä illalla.

Tulipalo luokiteltiin suureksi ja sitä sammuttamaan lähti ainakin 27 yksikköä Varsinais-Suomen ja Satakunnan pelastuslaitosten alueilta.

Päivystävä päällikkö Sebastian Holm kertoui kello 23 aikaan illalla MTV Uutisille, että tulipalossa ei ole tullut henkilövahinkoja, eikä siitä ollut vaaraa tai haittaa sivullisille.

Kyseessä on noin 500-neliöinen, puurakenteinen lämpökeskusrakennus, jossa tuli paloi kytemällä rakenteissa. Palon luokittelu suureksi liittyi juurikin rakennuksen kokoon. Tulipalon seurauksena alueella on pientä savunmuodostusta. 

Kello 23 aikaan sammutustöissä oli Holmin mukaan käynnissä ratkaisevat hetket. Jos kaikki palopesäkkeet saadaan löydettyä, palokin saadaan sammumaan.

– Nyt näyttää hyyältä, mutta palo ei vielä ole täysin sammunut, niin ei voi varmaksi sanoa, Holm totesi tuolloin.

Puoliltaöin Holm kertoi MTV Uutisilleö, että palo on käytännössä sammutettu, ja pelastuslaitos siirtyy jälkisammutus- ja vartiointivaiheeseen. Suurin osa yksiköistä oli poistumassa palopaikalta.

–Voi olla että ollaan aamuun asti, mutta se selviää parin tunnin sisällä, Holm arvioi.

Palo oli Holmin mukaan syttynyt rakenteiden tilassa, jossa sijaitsi lämmityslaitteistö. Tarkemmasta syttymissyystä ei toistaiseksi ollut selvyyttä.

Holmin mukaan tulipalossa oli ainekset vakavampaankin, sillä rakennus olisi voinut palaa suurellakin liekillä ja näin vaarantaa muut läheiset rakennukset.

Juttua päivitetty 7. helmikuuta kello 23.08 pelastuslaitoksen tiedoin.

Juttua päivitetty 8. helmikuuta kello 00.05: Palo sammutettu.

Lue myös:

    Uusimmat