Laita jouluherkut jo piiloon – tässä syy!

Tuliko taas ahmittua koko suklaalevy kerralla? Hollantilaistutkijoiden mukaan syy on selitettävissä.

Avasitko konvehtirasian vain huomataksesi syöneesi kaikki suklaat hetkessä? Virheesi oli ehkä se, että säilytit rasiaa liian näkyvillä. PLoS One -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan lähellä olevien ruokien näkeminen nimittäin laukaisee neurologisen impulssin ahmia herkut välittömästi parempiin suihin.

Alankomaissa sijaitsevan Utrechtin yliopiston tutkijat suorittivat sarjan kokeita, joissa opiskelijat tuijottivat ruokien kuvia tietokoneelta. Joissain kuvissa ruoka näytti olevan todella lähellä ja toisissa kuvissa taas hyvin kaukana.

Osallistujilla oli enemmän mielihaluja syödä ruoka heti, kun se näytti olevan käden ulottuvilla. Tulokset eivät riippuneet siitä, kuinka nälkäisiä opiskelijat olivat. Lisäksi he reagoivat nopeammin, jos ruokaa ei oltu kääritty mihinkään. Tulokset vahvistavatkin ajatusta siitä, että mitä tulee hajamieliseen naposteluun, ruoan saatavuus on oleellinen osa herkuttelua.

Jos siis et halua kartuttaa kiloja turhaan, piilota joulusta yli jääneet konvehdit ja muut herkut kaappiin piiloon – mieluiten ylähyllylle! Sillä tavoin et ainakaan erehdy napostelemaan vain siksi, että herkut sattuvat näköetäisyydelle.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat