Lähteet: Harry ja Meghan soittivat kuningas Charlesille – isä ja poika keskustelivat ensimmäistä kertaa kuukausiin

Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta 13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Lähteiden mukaan prinssi Harry ja herttuatar Meghan olisivat soittaneet onnittelupuhelun kuningas Charlesille tämän syntymäpäivänä.

Ison-Britannian kuningas Charles  vietti tiistaina 14. marraskuuta 75-vuotispäiviään. Merkkipäiväänsä Charles juhli yksityisesti Clarence Housessa perheenjäsentensä sekä ystäviensä kanssa, sillä monarkin syntymäpäivää juhlistetaan saarivaltiossa virallisesti vuotuisesti kesäkuussa Trooping the Colour -paraatilla. 

Charlesin Yhdysvalloissa asuva, brittihovista ja sukulaisistaan etääntynyt kuopus prinssi Harry  ei osallistunut isänsä syntymäpäiväjuhlaan. Lähteiden mukaan kaksikon välillä olisi silti tapahtunut lähentymistä ensimmäistä kertaa kuukausiin juhlapäivän ansiosta. 

Lähteet kertovat, että Harry ja hänen vaimonsa herttuatar Meghan olisivat soittaneet Charlesille tämän syntymäpäivänä, päättäen useita kuukausia kestäneen hiljaisuuden isän ja pojan välillä. Asiasta uutisoi muun muassa New York Post

Puhelun kerrotaan olleen Charlesin ja Harryn ensimmäinen keskustelu puoleen vuoteen. Lähteiden mukaan Charles olisi keskustellut myös Meghanin kanssa ensimmäistä kertaa moniin kuukausiin. Charlesin kerrotaan myös saaneen pariskunnalta videon heidän lapsistaan Archiesta  ja Lilibetista  laulamasssa onnittelulaulua isoisälleen. 

Keskustelu sujui lähteiden mukaan niin hyvin, että Charles ja Harry olisivat sopineet soittelevansa uudelleen ensi viikolla, jotta voisivat vaihtaa vielä paremmin kuulumisia. 

– Kuningas oli äärimmäisen kiireinen, mutta hän on kohtelias ja rakastaa poikaansa sekä lapsenlapsiaan, eikä hän ole niin ilkeä, ettei ottaisi puhelua vastaan syntymäpäivänään, lähde kertoo The Sunin mukaan.

Harry ja Meghan lapsineen ovat asuneet Yhdysvaltojen Kaliforniassa usean vuoden ajan. Kaksikko vetäytyi kuninkaallisesta elämästään vuoden 2020 alussa. Harry on vieraillut Isossa-Britanniassa useaan otteeseen kuluvan vuoden aikana, muttei ole tiettävästi nähnyt isäänsä sitten toukokuisten kruunajaisten, joihin Harry osallistui ilman Meghania. 

Charles ja Harry eivät kuitenkaan tuolloinkaan lähteiden mukaan viettäneet aikaa yhdessä saatika keskustelleet. Isän ja pojan kerrotaan puhuneen viimeksi kasvotusten syyskuussa 2022 kuningatar Elisabetin  hautajaisten yhteydessä. 

Viime vuosien aikana Harryn välit kuninkaallisiin sukulaisiinsa ovat viilentyneet merkittävästi. Harry sekä Meghan ovat avautuneet kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista sekä sukulaisistaan usein julkisesti, muun muassa kohua aiheuttaneessa haastattelussa Oprah Winfreyn  kanssa, Netflix-dokumentissa Harry & Meghan sekä Harryn alkuvuodesta ilmestyneessä omaelämäkerrassa Spare (suom. Varamies). 

Lähteiden mukaan Charles olisi loukkaantunut erittäin syvästi muun muassa tavasta, jolla Harryn elämäkertakirjassa puhuttiin hänen puolisostaan, Harryn äitipuolesta kuningatar Camillasta.

Lue myös:

    Uusimmat