Lähteet: F1-sarja on lähellä laajentua uuteen maahan – Lähi-idästä tulossa loppukauden keskuspaikka

Loppukauden F1-kalenterissa on tällä hetkellä kaksi tyhjää paikkaa lokakuulta perutun Japanin GP:n ja marraskuulta perutun Australian GP:n kohdalla. Näistä jälkimmäistä ollaan mahdollisesti täyttämässä historian ensimmäisellä Qatarin GP:llä, kertoo Motorsport.

Sivusto kertoo useisiin lähteisiinsä pohjautuen, että suunnitelmat 21. marraskuuta ajettavasta Qatarin GP:stä etenevät kulisseissa.

Dohan pohjoispuolella sijaitseva Losail International Circuit on tuttu MotoGP:n seuraajille, sillä radalla on ajettu ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailu vuodesta 2004 lähtien.

Radalle on myönnetty FIAn ykkösluokan lisenssi, joka mahdollistaa F1-osakilpailun järjestämisen. Rata on myös täysin valaistu, joten mahdollinen Qatarin GP voidaan ajaa ilta-aikaan.

Mikäli F1-pomojen suunnitelmat toteutuvat, kauden lopussa ajetaan kolme peräkkäistä osakilpailua Lähi-idässä. Qatarin GP:n jälkeen ohjelmassa ovat 5. joulukuuta ajettava historian ensimmäinen Saudi-Arabian GP ja 12. joulukuuta ajettava, kauden päättävä Abu Dhabin GP. Kausi alkoi maaliskuussa Bahrainissa.

Lokakuulta perutulle Japanin GP:lle etsitään vielä korvaajaa. Motorsport kertoo myös, että Meksikon ja Brasilian osakilpailujen kohtalo on tällä tietoa epäselvä. Lisäksi Austinissa, Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä on jyrkässä kasvussa.

Lue myös:

    Uusimmat