Lähteet: F1-sarja on lähellä laajentua uuteen maahan – Lähi-idästä tulossa loppukauden keskuspaikka

5:20
F1-kausi alkoi maaliskuussa Bahrainissa, missä Lewis Hamilton ja Max Verstappen kävivät tiukan taistelun voitosta.

Loppukauden F1-kalenterissa on tällä hetkellä kaksi tyhjää paikkaa lokakuulta perutun Japanin GP:n ja marraskuulta perutun Australian GP:n kohdalla. Näistä jälkimmäistä ollaan mahdollisesti täyttämässä historian ensimmäisellä Qatarin GP:llä, kertoo Motorsport.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Yhdysvaltojen GP 22.-24.10.
Pe:
1. harjoitukset klo 19.25, 2. harjoitukset klo 22.55
La: 3. harjoitukset klo 20.55, aika-ajot klo 23.55
Su: Yhdysvaltojen GP klo 21.55, ennakkotunnelmat klo 21.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sivusto kertoo useisiin lähteisiinsä pohjautuen, että suunnitelmat 21. marraskuuta ajettavasta Qatarin GP:stä etenevät kulisseissa.

Dohan pohjoispuolella sijaitseva Losail International Circuit on tuttu MotoGP:n seuraajille, sillä radalla on ajettu ratamoottoripyöräilyn MM-osakilpailu vuodesta 2004 lähtien.

Radalle on myönnetty FIAn ykkösluokan lisenssi, joka mahdollistaa F1-osakilpailun järjestämisen. Rata on myös täysin valaistu, joten mahdollinen Qatarin GP voidaan ajaa ilta-aikaan.

Mikäli F1-pomojen suunnitelmat toteutuvat, kauden lopussa ajetaan kolme peräkkäistä osakilpailua Lähi-idässä. Qatarin GP:n jälkeen ohjelmassa ovat 5. joulukuuta ajettava historian ensimmäinen Saudi-Arabian GP ja 12. joulukuuta ajettava, kauden päättävä Abu Dhabin GP. Kausi alkoi maaliskuussa Bahrainissa.

Lokakuulta perutulle Japanin GP:lle etsitään vielä korvaajaa. Motorsport kertoo myös, että Meksikon ja Brasilian osakilpailujen kohtalo on tällä tietoa epäselvä. Lisäksi Austinissa, Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä on jyrkässä kasvussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja