Lahna suolakuoressa

lahna
lahnaCopyright Alma Media Oyj 2000
Julkaistu 09.04.2001 17:38(Päivitetty 09.02.2005 14:21)
  • 1 (n.1,5 kg) lahna
  • n. 2 kg karkeaa suolaa

Avaa lahnan vatsa saksilla. Poista sisälmykset ja kidukset. Huuhdo kala hyvin Harja on hyvä apuväline vatsaontelon puhdistamisessa. Älä suomusta. Kuivaa kala.

Levitä 1 kg karkeaa suolaa uunipannulle (leivinpaperin päälle) tai isoon vuokaan. Nosta lahna suolalle kevyesti painaen. Kaada toinen paketti suolaa lahnan päälle niin, että kala peittyy kokonaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 45-50 min.

Ota uunista ja anna rauhoittua pari minuuttia. Koputtele kovettunut suola ja irrota se varovasti suomuisen nahan kanssa levyinä. Tarjoa lahnan kanssa keitettyjä perunoita, muhennuta pinaattia tai nokkosia ja tomaattisalaattia.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle