Mainos

Lahna suolakuoressa

  • 1 (n.1,5 kg) lahna
  • n. 2 kg karkeaa suolaa

Avaa lahnan vatsa saksilla. Poista sisälmykset ja kidukset. Huuhdo kala hyvin Harja on hyvä apuväline vatsaontelon puhdistamisessa. Älä suomusta. Kuivaa kala.

Levitä 1 kg karkeaa suolaa uunipannulle (leivinpaperin päälle) tai isoon vuokaan. Nosta lahna suolalle kevyesti painaen. Kaada toinen paketti suolaa lahnan päälle niin, että kala peittyy kokonaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 45-50 min.

Ota uunista ja anna rauhoittua pari minuuttia. Koputtele kovettunut suola ja irrota se varovasti suomuisen nahan kanssa levyinä. Tarjoa lahnan kanssa keitettyjä perunoita, muhennuta pinaattia tai nokkosia ja tomaattisalaattia.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.