Lahjoja arkeen ja juhlaan

Kattaustuotteissa toistuvat rinta rinnan puhtaat muodot ja koristeellinen ornamentiikka. Morsiusparin on nyt helppo valita lahjatoivelistalleen oman maun mukainen astiasto, kun tarjonta on monipuolista ja uutuuksiakin on runsaasti.

À la Sara by Luhta Home -kattaustuotteet ovat jälleen täydentyneet uudella täyteläisellä mallistolla. Runsas koristelu ja vahvat värit tuovat tuulahdukset itämaista eksotiikkaa suomalaisiin koteihin.

Muotoilija Harri Koskisen Arabialle suunnittelema uusi Oma-astiasarja on kokonaisuus, jossa on pelkistetysti kaikki, mitä kattaukseen tarvitaan. Astiaston pääväri on valkoinen, mutta se saa voimaa läpinäkyvästä ja mustikansinisestä lasista, lämpimästä puusta sekä alumiinin ja keramiikan hienostuneesta harmaasta.

Nuori suomalainen muotoilija Aleksi Perälä muotoili Iittalalle raikkaan, uudentyyppisen lasisarjan, joka sopii juuri tähän päivään. Olisiko vihdoin syntynyt haastaja Kaj Franckin Kartiolle? Evolutiivisesta suunnitteluajatuksesta kertoo yleislasin kapea alaosa, jonka ansiosta lasia voi käyttää myös ”jalallisena” viinilasina. Viiden maanläheisen lanseerausvärin sävyt on suunniteltu yhteensopivaksi muun muassa Teema-, Taika- ja Origo-sarjojen kanssa.

Kristalliset kynttiläjalat tuovat juhlan ruokapöytään. Linjakas Vanilja-astiasto on lahjalistasuosikki, ja sillä on valmistustakuu vuoden 2012 loppuun asti, Pentik.

Pyöreät muodot rauhoittavat kattausta. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut puhdaslinjaiset Matilda-aterimet ovat Pentikin mallistosta.

Valkoinen luuposliiniastiasto Marlene Villeroy & Bochilta on hienovarainen, moderni tulkinta Art deco -tyylistä, jonka avainsanoja ovat linjakkuus, kulmikkuus ja geometrisuus.

Vivian on muodoiltaan Marlenen kaltainen, mutta luksushenkisesti kullalla ja ruskean sävyillä koristeltu uutuusastiasto Villeroy & Bochin mallistossa.

Marimekko on laajentanut myymälöidensä sisustustuotetarjontaa ottamalla valikoimiinsa torniolaisen muotoilijan Eero Hyrkkään suunnitteleman Jaur-teräsdesignkokoelman. Viidestätoista tuotteesta koostuvaan kokoelmaan sisältyy muun muassa vesi- ja kahvikannuja.

Jaur-nimi tarkoittaa pohjoisessa syvää vettä tai järveä, se viittaa Inarijärven karuun luontoon, joka on ollut Hyrkkään aidon ja yksinkertaisen muotokielen lähteenä. Tuotteet valmistetaan käsityönä Torniossa paikallisen, maailman pohjoisimman terästehtaan tuottamasta jaloteräksestä.

Teksti: Sari Yli-Salomäki / HÄÄT-lehti
Kuvat: valmistajien

Lue myös:

    Uusimmat