Lahjo ylioppilas itse tuunatulla hatturasialla

Jokaisella ylioppilasjuhliin osallistuvalla ei ole mahdollisuutta sijoittaa viisikymppistä ylioppilaan opintorahastoon. Itse tehty lahja jää rahalahjoitusta varmemmin mieleen ja on varmasti pidemmän ajan käytössä. Koska valkolakki on kovalla työllä hankittu, täytyy sitä säilyttää lakin arvon mukaisesti. Ylioppilaslakille on helppo askarrella oma hatturasia.

Hatturasian voi askarrella alusta asti itse, ostaa kulahtaneen hatturasian rungon käytettynä kirpputorilta tai satsata uuteen. Uutena ostettu, valkoinen pyöreä hatturasia on helppo tuunata ylioppilaslakin näköiseksi.

Rasian koristelemiseen tarvitaan mustaa nauhaa. Se voi olla samettista, kuten ylioppilaslakissakin, tai simppeliä silkki- tai kanttinauhaa. Kokardiksi käy kultaisena kiiltelevä nappi.

Leikkaa musta nauha sopivan mittaiseksi ja ompele sen keskelle kultainen nappi.

Kun nappi on paikoillaan, liimaa musta nauha rasian kannen reunaa kiertämään. Liimaamiseen käy sen verran vedellä ohennettu yleisliima, että sitä on helppo levittää siveltimellä. Painele nauha rasian kannen reunaan siveltyyn liimapintaan ja anna sen kuivua. Kuivumisen jälkeen hatturasia on valmis tuoreelle ylioppilaalle ojennettavaksi.

Ikean hatturasiat on ostettava kolmen eri kokoisen sarjana, joista pienimmän voi koristella korurasiaksi. Jos olet ylioppilaan kummitäti tai lähisukulainen, voit pienempään rasiaan sujauttaa vielä setelirahankin ylioppilaan iloksi.

teksti: Henna Kekki

kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja