Lähes rasvattomia sipsejä – oletko kokeillut tätä niksiä?

Sipsit voi valmistaa kotioloissa lähes rasvattomasti?

Jos haluat tarkkailla linjojasi, ei kaupasta välttämättä kannata napata ostoskoriin rasvaisia ja suolaisia perunalastuja. Sipsejä voi kuitenkin valmistaa lähes rasvattomasti kotioloissa mikroaaltouunia hyödyntäen. Sipseistä saa mikrossa rapeita, kunhan lastuja ei kärvennä liian pitkään ja liian kuumassa.

Sipsien valmistuksessa voi käyttää esimerkiksi rosamunda-lajikkeen perunoita. Perunat kannattaa pestä ja harjata, mutta kuoria ei ole pakko poistaa. Lastuja voi valmistaa myös muista juureksista, kuten porkkanasta ja bataateista.

Näin valmistat perunalastut kotona:

1. Viipaloi raa'asta perunasta mahdollisimman ohuita lastuja esimerkiksi mandoliiniraastimen avulla.

2. Tässä vaiheessa perunalastuista on hyvä kuivata ylimääräinen neste esimerkiksi talouspaperilla.

3. Asettele perunat leivinpaperin päälle, suihkauta päälle hieman öljyä ja mausta esimerkiksi suolalla. Mausteeksi voi käyttää myös esimerkiksi viinietikkaa ja suolaa, seesamiöljyä ja merisuolaa tai valkosipulisuolaa ja parmesanjuustoa.

4. Laita lastut leivinpaperin päällä mikroon. Ne ovat valmiita ja rapeita, kun pinta alkaa muuttua hieman ruskeaksi. Lastut palavat helposti, joten seuraa niiden kypsentymistä tarkkaan. Lastuja ei välttämättä kannata kypsentää mikron täydellä teholla

5. Anna lastujen jäähtyä, jolloin ne muuttuvat vielä rapeammiksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja