Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lähes rasvattomia sipsejä – oletko kokeillut tätä niksiä?

Julkaistu 12.09.2013 20:23

Sipsit voi valmistaa kotioloissa lähes rasvattomasti?

Jos haluat tarkkailla linjojasi, ei kaupasta välttämättä kannata napata ostoskoriin rasvaisia ja suolaisia perunalastuja. Sipsejä voi kuitenkin valmistaa lähes rasvattomasti kotioloissa mikroaaltouunia hyödyntäen. Sipseistä saa mikrossa rapeita, kunhan lastuja ei kärvennä liian pitkään ja liian kuumassa.

Sipsien valmistuksessa voi käyttää esimerkiksi rosamunda-lajikkeen perunoita. Perunat kannattaa pestä ja harjata, mutta kuoria ei ole pakko poistaa. Lastuja voi valmistaa myös muista juureksista, kuten porkkanasta ja bataateista.

Näin valmistat perunalastut kotona:

Upotettavan Youtube-videon id

1. Viipaloi raa'asta perunasta mahdollisimman ohuita lastuja esimerkiksi mandoliiniraastimen avulla.

2. Tässä vaiheessa perunalastuista on hyvä kuivata ylimääräinen neste esimerkiksi talouspaperilla.

3. Asettele perunat leivinpaperin päälle, suihkauta päälle hieman öljyä ja mausta esimerkiksi suolalla. Mausteeksi voi käyttää myös esimerkiksi viinietikkaa ja suolaa, seesamiöljyä ja merisuolaa tai valkosipulisuolaa ja parmesanjuustoa.

4. Laita lastut leivinpaperin päällä mikroon. Ne ovat valmiita ja rapeita, kun pinta alkaa muuttua hieman ruskeaksi. Lastut palavat helposti, joten seuraa niiden kypsentymistä tarkkaan. Lastuja ei välttämättä kannata kypsentää mikron täydellä teholla

5. Anna lastujen jäähtyä, jolloin ne muuttuvat vielä rapeammiksi.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Ylistetty ohje testissä: Näiden pottujen sanotaan olevan "Instagramin rapeimmat perunat" Täydellinen tapa rapeiden lohkoperunoiden valmistamiseen: "Tosi, tosi helppo ohje"Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Kokit paljastavat, miten halvoistakin pakasteranskalaisista saa oikeasti älyttömän hyviä – älä vain jätä puolikasta pussillista pakastimeen"Pohjolan appelsiini" on unohdettu vitamiinipommi – tästä raaka-aineesta valmistuvat terveelliset sipsit!Tee itse superhyviä sipsejä – parempia kuin kaupan valmiit!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:21
    Pyöräily

    Saako pyörän valo vilkkua? Nyt puhuu poliisi

  • 19:15
    Lääketiede

    Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – näin Suomen ensimmäisen käsisiirteen saanut Arja voi nyt

  • 19:03
    Sauna

    Yhdysvaltalaiselta biohakkerilta outo neuvo saunojille – "Suomalaisellehan se olisi ihan älytön ajatus"

  • 17:08
    Ruoka

    Päiväkodin ruoasta löytyi hiiri Haukiputaalla –"Mikäs möykky täällä on!"

  • 16:59
    Ruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa