Lähes 1,4 miljoonaa euroa sivu suun – näin golftähti sai musertavan tiedon suorassa lähetyksessä

Espanjalainen Jon Rahm oli lauantaina matkalla ylivoimaiseen voittoon golfin The Memorial Tournamentissa. Hän johti kisaa kolmen kierroksen jälkeen peräti kuudella lyönnillä. Kolmannen kierroksen lopulla kaikki kuitenkin muuttui, kun Rahmille kerrottiin hänen saaneen positiivisen tuloksen koronatestistä.

Tieto koronatartunnasta tuli Rahmin tietoon suorassa lähetyksessä ja hän lysähti polvilleen pettymyksestä. Hän joutui jättämään turnauksen kesken. Rahm oli pelannut kolmella ensimmäisellä kierroksella ilmiömäisesti ollen tuloksessa -16.

Turnauksen ensimmäisenä päivänä Rahmilta nähtiin myös hole-in-one, jonka hän teki avausväylällä. 26-vuotias espanjalainen voitti kisan myös viime vuonna. Hänestä olisi voinut tulla ensimmäinen, joka voittaa turnauksen kaksi kertaa peräkkäin sitten Tiger Woodsin (2000,2001).

Samalla espanjalaisella meni ohi suun voittajalle jaettu vajaan 1,4 miljoonan euron palkintopotti. Rahmia oltiin testattu läpi turnauksen, koska hän oli ollut kontaktissa koronatartunnan saaneen henkilön kanssa.

Turnauksen voitti lopulta Yhdysvaltojen Patrick Cantlay tuloksella -13.

Katso pääkuvan videolta Rahmin reaktio, kun hän saa tiedon positiivisesta testituloksesta.