Läheltä piti -tilanne metsästäjien soutuveneessä – mies menetti sormensa haulisuihkussa, kaveri sai sakot

Syksyisen sorsastusreissun tapahtumia puitiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa. 

Kaksi miestä oli metsästämässä sorsia viime syksynä Hankasalmella. Miehet olivat liikkeellä soutuveneellä. Toinen miehistä oli ampunut laukauksen ja veneen keikahduksen jälkeen pudottanut 12-kaliiperisen haulikkonsa veneen pohjalle. 

Kun mies nosti asetta, se laukesi tuhoisin seurauksin. Haulisuihku osui toista veneessä ollutta miestä oikeaan käteen. Vamman seurauksena hänen nimettömänsä jouduttiin typistämään ja pikkurilli amputoimaan. 

Kuusikymppinen mies sai syytteen törkeästä vammantuottamuksesta ja metsästysrikkomuksesta. Jälkimmäinen liittyi siihen, että mies oli käyttänyt sorsanmetsästykseen kiellettyä pyyntimenetelmää eli lyijyhauleja aseessaan.

Selvisi sakoilla

Mies kiisti syyllistyneensä törkeään vammantuottamukseen. Hänen mielestään kyse ei ollut törkeästä huolimattomuudesta vaan tapaturmasta. Metsästysrikoksen syytteen mies myönsi oikeaksi.

Käräjillä ratkottiin erityisesti sitä, oliko haulikko lauennut veneen pohjalta nostamisen aikaan vai silloin, kun ase jo oli metsästäjän kädessä. Oikeuden mukaan jäi näyttämättä, että mies olisi menetellyt tilanteessa törkeän huolimattomasti.

Syyte törkeästä vammantuottamuksesta hylättiin. Kädestään vammautuneella kaverilla ei myöskään ollut rangaistusvaatimuksia asiassa. 

58-vuotias mies tuomittiin metsästysrikoksesta 20 päiväsakkoon, jotka hänen tuloillaan tekivät 900 euroa. 

Tuomio on lainvoimainen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja