Lähdöllään kohauttanut herttuapari pyrkii luomaan uuden elämän Yhdysvalloissa – Meghanin arvioidaan "amerikkalaistaneen" Harrya

6:37
Harry ja Meghan ovat lähteneet virallisesti hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, mitä se oikeasti tarkoittaa

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan etsivät perheensä elämälle uusia uomia Yhdysvalloissa.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan jättivät kuninkaalliset velvollisuutensa taakseen maalis-huhtikuun vaihteessa, kun heidän erostaan kuninkaallisesta perheestä tuli virallista. Kun pariskunta ilmoitti alkuvuodesta aikovansa astua syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan herttuapari kertoi myös aikovansa asettua asumaan Pohjois-Amerikkaan. Ensin Harry ja Meghan suuntasivat Kanadaan esikoisensa Archie Harrisonin kanssa, mutta pian tämän jälkeen perhe muutti Los Angelesiin, josta he etsivät nyt pysyvää kotia. 

Amerikkalaislähtöinen Hinchingbrooken varakreivitär ja Ladies of London -tositelevisiosarjasta tuttu Julie Montagu arvioi millainen vaikutus niin ikään amerikkalaissyntyisellä Meghanilla on ollut Harryyn. 

– Mielestäni Meghan on hieman "amerikkalaistanut" Harrya. Rakastan sitä, Montagu hehkuttaa. 

– Oikeastaan luulin, että he olisivat asettuneet Kanadaan, vain koska ajattelin sen olevan heille paljon rauhallisempi. Mielestäni se oli hyvä "siirtymämaa", hyvä kompromissi. 

Montagu on aiemmin osoittanut myötätuntoaan herttuaparia ja erityisesti Meghania kohtaan, kertoen voivansa samaistua herttuattareen toisena amerikkalaisena, jonka on täytynyt ottaa haltuun brittiläisen aristokraattipiirit avioliiton myötä. Montagu on naimisissa Luke Timothy Charles Montagun kanssa, joka on Hinchingbrooken varakreivi.

Neljän lapsen äitinä Montagu kertoo myös ymmärtävänsä sen, että tuoreena äitinä Meghan haluaa olla lähellä omaa äitiään Doria Raglandia, joka niin ikään asuu Los Angelesissa. Montagu myös uskoo parin pyrkivän todella elämään mahdollisimman rauhallista, yksityistä elämää poissa parrasvaloista, perheensä rakentamiseen keskittyen. 

– Tiedän heidän saaneen runsaasti kritiikkiä lehdistöltä siitä, että he julkistivat uuden hyväntekeväisyysprojektinsa sekä muuttivat keskellä koronaviruspandemiaa, mutta osa minusta uskoo heidän todennäköisesti ajatelleen, että muuton toteuttaminen nyt olisi hyvä tapa pyrkiä välttämään valtaviin otsikoihin päätyminen. Toisin sanoen, pyrkimys olla herättämättä huomiota, Montagu pohtii.

– En usko heidän haluavan olla uutisissa. He haluavat projektiensa sekä tukemiensa järjestöjen olevan uutisissa, mutta he itse eivät halua olla uutisissa. 

Montagu kertoo uskovansa Harryn ja Meghanin haluavan keskittyä uuden elämänsä sekä hyväntekeväisyystöidensä rakentamiseen Yhdysvalloissa. Naisen mukaan Harryn uskotaan yleisesti tulevan kaipaamaan kuninkaallisia velvollisuuksiaan sekä elämäntyyliä, mikä osittain luultavasti tuleekin pitämään paikkansa. 

– Mutta luulen tämän olevan se, mitä Harry on aina halunnut: pakokeino. 

Vaikka Los Angeles vilisee julkimoita ja näin ollen myös paparazzeja, Montagu kertoo Meghanin ja Harryn saavan kuitenkin todennäköisesti elellä paljon rauhallisemmin Yhdysvalloissa kuin Isossa-Britanniassa. 

– Missä vain on yksityisempää kuin osana brittiläistä kuninkaallista perhettä. 

– Nyt kun pöly on laskeutunut heidän muuttonsa sekä HRH-titteleistään (suom. hänen kuninkaallinen korkeutensa) luopumisen suhteen, he ovat valmiita olemaan normaaleja. Luulen heidän pitävän tulevan kotinsa erittäin, erittäin yksityisenä, mitä kuvista on päätteleminen. 

Harryn ja Meghanin entinen, erittäin suosittu Sussex Royal -tili Instagramissa on ollut poissa käytöstä siitä lähtien, kun pariskunta luopui virallisesti velvollisuuksistaan kuninkaallisina. Montagu uskoo kuitenkin, että pari tulee ottamaan käyttöön uuden Instagram-tilin uusien projektiensa tiimoilta. 

Lähde: People

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja