Lähde: EM-kisojen teinitähdestä Lamine Yamalista, 16, tehtiin käsittämätön tarjous – 250 miljoonaa euroa!

Espanja marssi komeasti EM-finaaliin – Alvaro Morata koki kovia loppuvihellyksen jälkeen 2:04
Espanjan Lamine Yamal, 16, laukoi upean maalin Ranskan verkkoon EM-kisojen välieräottelussa tiistaina.

Espanjan teinitähti Lamine Yamal, 16, häikäisi jalkapallon EM-kisojen välieräottelussa Ranskaa vastaan, kun hän iski upean kaukolaukausmaalin. Nyt Yamalista kuuluu hurjia.

Yamal teki tiistaina historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa jalkapallon arvokisoissa. Yamal otti ennätyksen haltuunsa 16 vuoden ja 362 päivän ikäisenä. Jo ennen upeaa osumaansa Yamal oli alustanut useita Espanjan maaleja alkusarjan ja pudotuspelitaipaleen aikana.

Jutun yläreunan videolla kuvaa Yamalin maalista.

Yamal on espanjalaisen jättiseuran FC Barcelonan kirkas timantti. Hän sai vastuuta "Barcan" edustusmiehistössä jo 15 vuoden iässä.

Teknisesti erittäin taitava ja nopea teinitähti kiinnostaa maailmalla. Espanjalainen uutistoimisto EFE julkaisi lähteisiinsä perustuvan väitteen, jonka mukaan FC Barcelona olisi saanut peräti 270 miljoonan dollarin eli 250 miljoonan euron arvoisen tarjouksen Yamalista. EFE:n mukaan tarjous tehtiin EM-turnauksen alla. 

EFE ei pystynyt varmistamaan sitä, että mikä seura oli tarjouksen takana. EFE arvelee, että tarjous on tullut pariisilaiselta jättiseuralta PSG:ltä.

FC Barcelona ei kuitenkaan hyväksynyt tarjousta, koska se ei halua missään nimessä myydä Yamalia yhtään minnekään.

Jalkapallon kaikkien aikojen kallein siirto nähtiin vuonna 2017, kun brasilialaislaituri Neymar vaihtoi 222 miljoonan euron kaupassa Barcelonasta PSG:n riveihin. Viime vuosien arvokkain siirto on ollut argentiinalaisen keskikenttäpelaajan Enzo Fernandezin kauppa portugalilaisesta Benficasta englantilaisen jättiseuran Chelsean riveihin. Chelsea pulitti viime kesänä Fernandezista 121 miljoonaa euroa Benficalle.

Yamalin edustama Espanja kohtaa sunnuntain EM-finaalissa joko Englannin tai Hollannin, jotka käyvät oman välierätaistonsa tänään illalla. Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 22.

Lue myös:

    Uusimmat