Mainos

Lääkärit epäilivät teinitytön olevan raskaana – oireet paljastuivat syöväksi

Kasvain oli ehtinyt kasvaa nuoren naisen vatsassa vuosia täysin oireettomana.

Kaksi vuotta sitten lomalta kotiin palattuaan 15-vuotias Carly Bevier ja hänen äitinsä ymmärsivät, ettei kaikki ollut kunnossa. Tytön vatsa oli turvonnut, ja kun mukaan ilmaantui voimakasta pahoinvointia, tyttö hakeutui koululääkärin vastaanotolle. Ensimmäinen epäilys oli, että tyttö olisi raskaana.

Kun tämä mahdollisuus kumoutui, jäljelle jäi vain yksi vaihtoehto.

– Hän sanoi, että ainoa muu asia, mikä se voi olla, on kasvain munasarjoissa. Tähän minä sanoin: ”Se sen täytyy sitten olla”, Carly kertoo.

Jatkotutkimukset paljastivat nuoren naisen kohdusta useamman kilon painoisen kasvaimen ja harvinaisen kolmannen asteen munasarjasyövän. Seuraavat kolme kuukautta hän vietti lähestulkoon kokonaan sairaalassa saaden 21 kierrosta kemoterapiahoitoja.

Perheen onneksi rankat hoidot näyttivät tehoavan, ja pian heille kerrottiin huojentavat uutiset. Tyttö tulisi toipumaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kehotin itseäni pysymään positiivisena. Tiesin, että kaikki päättyisi lopulta hyvin. Kun käyt läpi jotain todella rankkaa ymmärrät, kuinka tärkeitä kaikki pienet asiat elämässä todella ovat. Se muutti minua, Carly kertoo.

Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia

Diagnoosin saamisesta on nyt kaksi vuotta, ja nyt nainen haluaa levittää tietoa tästä salakavalasta sairaudesta

– Kasvain kasvoi mahassa vuosia, enkä ollut huomannut sitä, hän toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lääkäri Dagmar Steinin mukaan munasarjasyöpä on vaikea diagnosoida, sillä oireet ovat hyvin yksilöllisiä. Joillekin ilmenee selkäkipua ja virtsaamisongelmia, mutta syöpä voi olla myös täysin oireeton.

– Et tunne mitään ennen kuin syöpä on iso, jonka vuoksi se voi olla tappava, Stein sanoo.

Naisen vasen munasarja- ja johdin on poistettu, mutta se ei ole vienyt hänen mahdollisuuksiaan saada lapsia. Nyt Carly keskittyykin täysillä kaikkeen siihen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Se ei ole mitään muuta kuin täynnä mahdollisuuksia!

Lähde: People

***

9:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.