Lääkäri: Kuka ottaa vastuun karppaamisesta johtuvista kuolemista?

Maalaislääkäri Tapani Kiminkisen mielestä äärikarppaajat ja karppaajat uskovat "vääriä maallikkoprofeettoja".

– Ihmiset uskovat oikeiden ravintosuositusten sijaan herkästi suomalaisten "väärien maallikkoprofeettojen" teeseihin. Missään muualla kuin Suomessa sekä osittain Ruotsissa ja Norjassa ei vouhoteta siitä, että kun valitaan hyviä hiilareita, niin ravitsemus pitäisi tuhota kertalaakista kovilla rasvoilla, Tapani Kiminkinen sanoo.

– Itse Robert Atkinskaan ei ollut tätä mieltä. Pehmeät rasvat ovat valtimoiden kannalta terveellisempiä, ja se on fakta.

Kiminkinen kertoo, ettei maailman tiedeyhteisössä ole tullut viime vuosina esiin mitään uutta, ravitsemukseen liittyvää tietoa.

– Päinvastoin: tyydyttyneen eli kovan rasvan saantisuosituksia ollaan tiukentamassa edelleen niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin, Tapani Kiminkinen sanoo.

"Kuka maksaa ruumiit?"

Kiminkisen mielestä ihmiset eivät ymmärrä, mitä karppaaminen oikeastaan on.

– Siinä saadaan ravinnosta niin vähän hiilihydraatteja, että elimistö alkaa tuottaa itse sokeria, sillä ilman sitä se ei pärjää. Sivutuotteena alle sata grammaa hiilihydraatteja päivässä syövät karppaajat menevät nälkähapoille ja haisevat pahalle. Se paha haju on asetonia, Kiminkinen sanoo.

– Kuka maksaa ne ruumiit ja vainajat, joita tämä villitys on aiheuttanut ja aiheuttaa? Kuka ottaa vastuun sydänkuolemien lisääntymisestä, kun tyhmä kansa ei tajua omaa parastaan?

Kyllä Kiminkinen jotain hyvääkin karppaamisesta löytää.

– Ihmiset ovat ymmärtäneet paremmin sen, että kannattaa syödä hyviä hiilareita: vihanneksia, kasviksia, hedelmiä, marjoja ja täysjyvää. Siihen kyytipojaksi voi ottaa kylmäpuristettua rypsiöljyä, rasvatonta maitoa ja kalaa. Lillukan varsiin ei pidä sotkeutua.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja