Lääkäri huomasi televisiota katsellessaan jotain hälyttävää – yritti vuoden ajan saada yhteyttä tv-tähteen varoittaakseen tätä

Syövän oireet – millaisesta oireesta tulee huolestua? 2:17
Millaisia ovat syövän oireet? Millaisesta oireesta tulisi huolestua?

Australialainen tv-persoona on paljastanut, kuinka eräs katsoja pelasti hänen henkensä huomattuaan jotain huolestuttavaa.

Entinen Big Brother -tähti Bree Amer on paljastanut erikoisen tavan, jolla huolestunut television katselija auttoi pelastamaan hänen henkensä, uutisoi australialainen News.com.au.

Australialaisen Breen mukaan Wollongongista kotoisin oleva lääkäri oli yrittänyt sinnikkäästi saada yhteyttä televisiotähteen huomattuaan hänen kaulallaan olevan patin tuolloin 24-vuotiaan Breen juontaessa Big Brother Friday Night -ohjelmaa vuonna 2005.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sai tiedon vuoden jälkeen

Vasta vuotta myöhemmin lääkäri oli kuitenkin törmännyt Breen entiseen asuintoveriin BB-ajoilta ja onnistunut välittämään viestin eteenpäin toimitettavaksi.

– Ajattelin aluksi, että hän oli vähän tärähtänyt, 37-vuotias tv-tähti myönsi Daily Mailin haastattelussa.

Bree mainitsi kuitenkin saamastaan palautteesta seuraavalla lääkärikäynnillään. Naisen onneksi lääkäri otti huolen todesta.

– Lopulta minulle diagnosoitiin kilpirauhassyöpä. Minut leikattiin kahdesti ja sain radiojodihoitoa. Olin todella onnekas, että hän otti yhteyttä, Bree kertoo nyt.

Oikeanpuolimmainen kuva tv-esiintymisestä, josta lääkäri bongasi Breen kaulan patin. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen  täältä.

Syöpä on kukistettu, mutta nykyisin tv-tuottajana työskentelevä Bree joutuu kuitenkin käymään kontrollikäynneillä puolen vuoden välein.

Kyseessä ei ole edes ensimmäinen kerta, kun kilpirauhassyöpä löytyy television välityksellä. Myös amerikkalainen Nicole sai syöpädiagnoosin televisioesiintymisensä jälkeen, kun ohjelmaa katsonut kirurgi päätti varoittaa naista näkemästään patista.

Suomessa löydetään vuosittain noin 450 kilpirauhassyöpätapausta, kertoo Kaikki syövästä -sivusto. Sairastuneista suurin osa on naisia. Yleensä kilpirauhassyöpä ilmenee kaulalla tuntuvana ja hitaasti kasvavana kyhmynä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet:  Kaikki syövästä


Lue myös:

    Uusimmat