Mainos

Naisen varoittava kuva osoittaa kilpirauhassyövän selkeän oireen: "En ajatellut syövän näyttävän tältä"

Nuori nainen haluaa levittää tietoa harvinaisesta syövästä, joka oli jäädä häneltä huomaamatta. 

Kun Lorna Nickson Brown sai tietää sairastavansa kilpirauhassyöpää, hän järkyttyi. Energinen ja terve 26-vuotias nainen ei uskonut olevansa sairas, sillä hän ei nähnyt peilistä kalpeita kasvoja tai kuihtunutta vartaloa.

– En ajatellut syövän näyttävän tältä. En tuntenut itseäni sairaaksi, Brown kertoo. 

Tästä huolimatta syöpä oli tuijottanut naista kasvoihin jo vuosia.

Nainen julkaisikin itsestään ennen ja jälkeen -kuvan levittääkseen tietoa tästä huomaamattomasta syövästä. Jälkeen -kuvassa nainen on parantumassa leikkauksesta, jossa puolet hänen kilpirauhasestaan poistettiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ennen-kuva on otettu vuosi ennen diagnoosia. Vaikka kuvan nainen näyttää ensinäkemältä terveeltä, siitä on havaittavissa pieni, mutta näkyvä vihje kilpirauhassyövästä. Vaikka kurkussa oleva kyhmy on näin jälkikäteen helppo havaita, Brownin perheeltä se jäi aikoinaan huomaamatta.

Naisilla riski kolme kertaa suurempi

Naisen tutkimuksiin patisti hänen oma äitinsä, joka huomasi kyhmyn ja huolestui tyttärensä laihtumisesta. Kun lääkäri lähetti naisen testeihin, Brown ei ollut aivan varma, mitä odottaa.

– Kilpirauhassyöpä on harvinainen syöpä, ja tyypillisin oire on kova kyhmy kurkun keskellä. Se ei ole yleisesti tunnettu. Minä en edes tiennyt, mikä kilpirauhanen on, ennen kuin sain tietää sairastavani kilpirauhassyöpää. Nyt tiedän kaiken kilpirauhasista! Brown kertoo.

Leikkauksen ansiosta syöpä saatiin poistettua ja Brown on nyt toipumassa rankasta kokemuksestaan. Twitter-päivityksellään nainen haluaa levittää tietoa syövästä, jota voi olla vaikea havaita. Hän haluaa lisäksi muistuttaa, että naiset sairastuvat kyseiseen syöpään jopa kolme kertaa miehiä todennäköisemmin.

Lähde: DailyMail 

***

3:49


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.