Laaja brittikysely: Näin moni pettää

Laaja brittikysely paljastaa, että noin 25 prosenttia miehistä ja 18 prosenttia naisista on pettänyt kumppaniaan ainakin kerran.

IllicitEncounters.com ja Onepollin tekemän kyselytutkimuksen mukaan pettäminen on varsin yleistä. Kyselytutkimus, johon osallistui 635 000 ihmistä, paljastaa että 25,4 prosenttia naimisissa olevista miehistä ja 18, 3 prosenttia naimisissa olevista naisista on pettänyt kumppaniaan ainakin kerran. Useimmat romanssit alkavat työpaikoilla. Naisista 38, 8 prosenttia ja miehistä 30,7 prosenttia oli aloittanut sivusuhteen kollegansa kanssa.

Naiset pettävät kumppaniaan 75 prosenttia todennäköisemmin entisen kumppanin kanssa kuin miehet. Miehet sen sijaan pettävät naisia kolme kertaa useammin ollessaan viettämässä iltaa ulkona.

Myös kiinni jäämisen riski vaikuttaa pettämishalukkuuteen. Naisista 19 prosenttia ja miehistä 30 prosenttia pettäisi, jos he eivät jäisi kiinni. Kolmannes harkitsisi pettämistä kostaakseen kumppanin pettämisen. Vastanneista 12 prosenttia ei tuntisi huonoa omatuntoa pettämisestä, joka tapahtuisi kännissä.

Miehet antavat pettämisen helpommin anteeksi. Vain yksi viidestä naisesta antaisi pettäjälle armahduksen, kun taas vain yksi neljästä naisesta katsoisi asiaa sormien läpi. Luvut ovat siitä järkeviä, että miehet pettävät kyselytutkimuksen mukaan yleensä useammin kuin kerran.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja