La Cetate Merlot

  • La Cetate Merlot
  • Dealu Mare / Romania
  • Alko numero: 452867
  • Hinta: 10,00 €

Viinin rypäleet ovat kasvaneet Karpaattien vuorien juurella Romaniassa, missä kesät ovat lämpimiä ja talvet kylmiä. Ilmastoa voidaan pitää välimerellisenä ja maaperässä on paikoitellen savea. Vuosittain viiniä tuotetaan 20 hehtaarilla noin 60 000 litraa. Viiniä on kypsytetty unkarilaisissa tammitynnyreissä, joista noin 30 % oli uusia.

Reh Kendermann Weinkellerein -viiniliike toimii Saksan Bingenissä Nahen alueella. Carl Reh, yhtiön omistaja, näki kuitenkin potentiaalia valmistaa erinomaisia viinejä myös Romaniassa. Niinpä hän hankki ensimmäiset viinitarhansa Romaniasta vuonna 1994.

Rypälelajikkeena Merlotista saadaan viinejä joissa on usein luumun tuoksua, pehmeät tanniinit sekä hedelmäinen ja aavistuksen mausteinen maku. Tällaiset viinit sopivat hienosti kesän grilliruoille, joissa usein on marinoinnin tuomaa mausteisuutta sekä grillaamisen paahteisuutta.

La Cetate Merlotin väri on kohtalaisen runsas ja hieman lilan punainen. Tuoksu on puhdas, kevyesti mausteinen sekä paahteinen. Maku on kuiva, mutta hedelmäinen ja viinillä on pehmeät tanniinit. Tämä on maukas ja mutkaton viini grillaushetkiin sekä seurustelujuomaksi.

Minkä kanssa?

Tomaattimarinoitu porsaanfilee, uuniperuna ja valkosipulivoi sekä hento barbeque-kastike voisi olla oiva kumppani tälle viinille.

Tarjoa viini noin 18-asteisena

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja