Kysely selvitti: Tähän suomalaisnaiset ovat tyytyväisiä ulkonäössään

Naiset keksivät yleensä ulkonäöstään lähinnä moittimista, mutta Helmi pyysi lukijoitaan paljastamaan, mikä on heidän mielestään oman ulkonäön paras puoli.

Naiset ovat tottuneet lähinnä moittimaan ulkonäköään: aina löytyy joko pari ylimääräistä kiloa, hiukset tuntuvat taltuttamattomalta takkupehkolta, sääret ovat muhkurallaan tai silmäripset ovat liian lyhyet. Varmasti peilin katsoessa löytyy jotain hyvääkin! Helmi antoi lukijoilleen mahdollisuuden kerrankin kehua piirteitään ja kyselyyn tuli 1180 vastausta.

Suurin osa vastanneista, 39 prosenttia, oli ylpeitä silmistään. 14 prosenttia oli tyytyväisiä hiuksiinsa, kun taas 13 prosenttia valitsi huulensa parhaimmaksi ominaisuudekseen. Rintoihinsa oli tyytyväisiä yhdeksän prosenttia, toiset yhdeksän prosenttia piti takamustaan parhaana puolenaan. Sääret saivat kahdeksan prosenttia vastaajien äänistä ja loput kahdeksan prosenttia meni jollekin muulle ulkoiselle ominaisuudelle. Katso, miten suomalaisnaiset perustelivat vastauksiaan!

Silmät sen kertovat

Silmät nousivat äänestyksessä ehdottomaksi ykköseksi. 39 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että sielun peilit ovat kauneinta omassa ulkonäössä.

– Silmäni ovat kauniin syvän tummansiniset. Ne ovat suhteessa juuri sopivan kokoiset kasvoihini. Ihanan muotoiset. Hyvällä tavalla seksikkään pistävät, tarvittaessa. Ja ripset ovat pitkät ja taipuisat. Silmät on se mistä saa eniten kehuja, sekä miehiltä että naisilta.

– Silmäni ovat tummansiniset, auringossa ja lumen lähellä loistavat todella kirkkaasti. Juuri sopivan muotoiset ja meikillä saa ne hehkumaan entistä enemmän. Olen enemmän kuin tyytyväinen silmiini.

– Minulla on ihanan tummanruskeat silmät, joita kehystää pitkät tummat ripset. Niitä on kehuttu jo melkein liikaa.

– Silmäni ovat suuret, kauniin muotoiset ja todella kauniin siniset. Lapsesta asti olen saanut paljon kehuja silmistäni.

– Ulkonäössäni parasta ja ainoa mistä en keksi moitittavaa on silmäni. Ne ovat suuret, mutta eivät kuitenkaan mitkään alien-silmät. Ripset ovat melko pitkät ja tuuheat. Silmieni väri on myös jännä sinivihreä, riippuen ihan valosta, meikistä ja vaatteista ne näyttävät välillä aivan sinisiltä tai kirkkaan vihreiltä.

"Haastaisin Pippa Middletonin koska tahansa"

Vastanneista 14 prosenttia oli sitä mieltä, että hiukset ovat oman ulkonäön paras puoli. Kehuja keräsivät myös huulet, rinnat, takamus ja sääret. Näin naiset kuvailivat parhaita puoliaan.

– Hiukseni ovat edelleen tuuheat ja tummat, vaikka vuosia on jo 50.

– Omaan todella pitkät, paksut ja kiiltävät hiukset, joista satelee kehuja molemmilta sukupuolilta. Väri on varsin suomalainen maantienruskea, mutta kiilto hämää kummasti ihmiset aluksi luulemaan että letti onkin vaalea.

– Hiukseni ovat paksut, pitkät ja hyväkuntoiset.

– Olen kaikkein tyytyväisin hiuksiini, jotka ovat tuuheat, kiiltävät, luonnostaan monisävyisen ruskeat ja kasvavat noin 2 cm kuussa. Ikävänä puolena on se, että hiusmalli pitää pian uudestaan leikata. Mikäli kasvu ei pysähdy iän karttuessa, harmaita tulen saamaan peittämään alvariinsa. Myös vihreän ja ruskean väriset silmäni pitkine ripsineen ovat hyvät.

– Jo nuoruudessa eräs henkilö sanoi, että minulla on "pusuhuulet". Olen kuullut myöhemmin usein miehiltä, että sensuellit huuleni houkuttelevat suutelemaan.

– Huuleni ovat tosi täyteläiset ja muhkeat. Kaunis amorinkaari ja huulet ovat kuitenkin luonnollisen isot. Täytteitä en todella tarvitse.

– Minulla on sopivan pieni, mutta muodokas peppu. Haastaisin milloin tahansa Pippa Middletonin kaksintaistoon, jos olisin vähänkään julkisuushakuinen – vaan kun en ole, niin myhäilen tyytyväisyyttäni ihan itsekseni.

– Voin rohkeasti paljastaa, että minulla on ihanan isot ja pyöreät rinnat, jotka eivät roiku vaikka ikää mittarissa on jo sen verran, että luulisi painovoiman alkaneen tehdä jo kepposiaan. Rintani ovat luomut, enkä pelkää esitellä dekolteealuettani.

– Onnistuin lihomaan hurjasti, eikä kroppa oikein miellytä. Mutta! Lopultakin minulla on oikeasti tissit!

– Minulla on suuret rinnat ja pitkät sääret. Mies ei luuhaa muualla vaikka olen jo 54 vuotta.

– Jostain kumman syytä pidän omasta isosta brasilialaistyylisestä takapuolestani. Vaikka se ei useimpiin housuihin mahdu, pidän siltikin sitä parhaana osanani.

– Kapean vyötärön jatkeena mukavan mallinen takamus saa miesten päät kääntymään.

– Takapuoli on saanut kehuja eniten, enkä usko sen johtuvan siitä, että silloin katselija ei helpottuneena näe naamaani. Sanon sen, vaikka silmätkin ovat ihan kivat.

– Pitkät ja muodokkaat sääret saanut luonnonlahjana, ja kivalta tuntuu kun vieläkin "säärimiehet" vilkuilee vaikka ikää on jo 44 vuotta ja kaksi lasta...

– Minulla on naurettavan pitkät ja hoikat sääret, kuin tehty minihameisiin. Ne ovat kauniin muotoiset ja sopivan lihaksikkaat. Reisiini ei myöskään helposti kerry ylimääräistä, niin kuin moni muu valittaa.

"Asenne kaunistaa!"

Kahdeksan prosenttia kyselyyn vastanneista mainitsi parhaaksi ominaisuudekseen jonkin muun kuin edellä mainitun vaihtoehdon. Suurin osa heistä oli tyytyväisiä itseensä kokonaisuutena. Myönteisen elämänasenteen kehuttiin vaikuttavan positiivisesti myös ulkonäköön. Moni vastaaja suositteli laittamaan hymyä huuliin, sillä se pelastaa kinkkisemmästäkin ulkonäkökriisistä.

– Olen tyytyväinen poskipäihini ja siihen, että voin edes sanoa että olen kaunis!

– Hampaani ovat täydelliset.

– Kaikkeen! Kun mieli on tasapainossa, se heijastuu ulospäinkin. Ulkoinen kauneus on vain tomumaja, mutta sisäinen loistaa ja häivyttää häikäisyllään pienet ulkoiset rosot pois. Uskokaa pois, asenne kaunistaa. Unohtakaa ryppyvoiteet, epämukavat asusteet ja paniikinomainen kuntoilu, niiden sijaan panostakaa sielun sivistykseen. Toimii!

– Kaikkeen! Rakastan vartaloani, kapeaa vyötäröäni ja sääriäni. Olen myös kaunis kasvoista, sillä näytän juuri itseltäni! Pitkät, paksut hiukseni ovat yleisin kateuden aihe, mutta rakastan kaikkea itsessäni niin kuin pitääkin.

– Kämmenselkiini. Niissä näkyvät juuri sopivasti käsien jänteet, niin oudolta kuin se ehkä kuulostaakin.

– Kaikkein tyytyväisin olen käsivarsiini ja olkapäihini, sillä ne ovat hoikat ja sirot vuodesta toiseen.

– Yleensä ulkonäön ajattelu aiheuttaa vain päänvaivaa, mutta kyllä minä jostakin itsessäni silti pidän. En vain osaa nimetä mitään tiettyä osaa, sen sijaan osaan kyllä nimetä joukon osia itsessäni mistä en tykkää. Ehkä se riippuu päivästä milloin mikäkin kohta näyttää oikealta. Vaikka onhan kaikki oikein koko ajan, onhan olemassa vain yksi minä.

– Olen tyytyväinen kokonaisuuteen: pilkettä silmissä, iloinen hymy ja sopusuhtainen vartalo. Positiivinen ja elämänmyönteinen asenne heijastuu myös ulkonäköön!

– Käsivarsiini, joita olen treenannut kuin vahingossa eri lajeja kokeillessa! Minulla on pitkät käsivarret, täynnä pieniä, pitkiä ja hieman pyöreitä lihaksia... ja myös upeat, treenatut olkapäät! En kuitenkaan omaa onneksi mitään miehekkäitä muskeleita.

– Pidän mahastani.. monet kehuvat sitä ja itsekin pidän siitä.

– Kaikkein tyytyväisin olen hymyyni, pystyn sillä kertomaan hyvin paljon. Hymy joka kirkastaa myös silmät ja kujeilee toisessa suupielessä, saa näköjään miehet ihan lääpälleen.

– Sopusuhtaisuus sekä kehossa että kasvoissa. Kaikki "istuu" hyvin yksiin, vaikken olekaan mikään upea kaunotar.

– Olen oikeastaan varsin tyytyväinen itseeni koko helahoitona. Ainahan sitä jotakin korjattavaa löytäisi, mutta näillä mennään, turha niitä on mennä muuttamaan. Naama ihan jees, samoin kuin peppu, hyvät pienet rinnat ja muutenkin ok. Ja loput voi fiksata meikeillä, kampaajalla ja vaatteilla.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja