Kysely: Näin syksy näkyy lukijoiden kodeissa

Syksy on saapunut ja paluu arkeen käynnistynyt suomalaiskodeissa. Katso, kuinka Jokakodin lukijat päivittävät kotinsa syyskuntoon!

Kyselyn vastauksista valikoitui jälleen kerran yksi vaihtoehto ylitse muiden: 38,4 prosenttia vastanneista ilmoitti päivittävänsä kotinsa syksyyn vaihtamalla kodin tekstiilit syksyisempiin.

– Tekstiileissä beesiä, harmaan sävyjä ja valkoista kirkastamaan! Kynttilöitä, kynttilöitä kynttilöitä sekä paljon erilaisia valaisimia, nimimerkki mong kommentoi.

– Syksyn myötä valaistus muuttuu ja tarvitaan peittävämmät verhot. On myös mukava vaihtaa puhtaat tekstiilit ja pestä myös ikkunat, kuten keväälläkin, Ruiskaunokki sanoo.

Myös nimimerkkiä Ihana syksy käyttävä haluaa muistella kesäisiä hetkiä tuomalla kotiinsa kesästä muistuttavia tekstiilejä:

– Puhtaat ikkunat ja syysverhot ikkunaan. Aurinko voi jatkaa paistamistaan. Puhtaat lattiat ja kesällä pesdyt matot lattiaan, niin tulee kesäinen olo kun mäntysuopa vielä hiukan tuoksuu. Uudet tyynynpääliset ja sänkynpeitot niin syksy saa tulla.

"Minulla ei ole aikaa panostaa kotiin"

Toiseksi suosituin vaihtoehto syksyn vastaanottoon oli perinteisen syyssiivouksen tekeminen. Kodin kuurausta kannatti yhteensä 20,3 prosenttia vastanneista. Päinvastaista mieltä oli taas 13,8 prosenttia vastanneista, sillä heidän kodissaan syksyn tulo näkyy sotkuna.

– Nyt kun syksy on taas saapunut niin minulla ei ole aikaa panostaa kotiin yhtään, sillä työ- ja koulukiireet vievät kaiken ajan, nimimerkki stressaantunut voivottelee.

Myös kesä-nimellä esiintyvä henkilö kertoi syksyn näkyvän kotonaan verhojen kiinni vetämisellä.

– Inhoan syksyä ja laitan verhot kiinni kun alkaa sataa, lehdet putoavat puista ja kesä todella on ohi. Ei kun odottelemaan ensi kesää!

Muita vastauksia kyselyyn olivat muun muassa syysremontti, murretut sävyt sekä kodin järjestyksen muuttaminen.

Teksti: Paula Koski / Jokakoti
Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja