Kysely kertoo: Tähän rahaa käytetään mieluiten – naiset innokkaimpia

Suomalaiset käyttävät rahaa mielellään matkailuun, mutta etenkin budjettimatkailu kiinnostaa. Eroja matkailuun liittyvästä rahankäytöstä löytyy niin eri ikäryhmien kuin sukupuoltenkin välillä.

Suomalaisista yli kuudesosa kertoo matkailun olevan mieluisin kohde rahankulutukselle. Innokkaimpia reissaajia ovat naiset, joista jopa 20 prosenttia kertoo kuluttavansa rahansa mielellään matkailuun, kun taas miehistä samoin tekee vain 15 prosenttia. Eroja löytyy myös eri ikäluokkien välillä – nuorimmista vastaajista (18–22 vuotiaat) ainoastaan 10 prosenttia kertoo käyttävänsä rahaa mielellään matkailuun. Mieluiten rahaa matkustamiseen käyttävät taas 36–55 vuotiaat suomalaiset, kertoo Momondon kysely.

Lomaa suunnitellessa suuri osa, 42 prosenttia vastaajista kertoo tekevänsä suurpiirteisen budjetin koko reissua varten, kun taas hiukan yli neljäsosa myöntää, että lomaa varten ei tehdä budjettia.

– Matkailualalla huomaa usein, että yleinen taloustilanne ei välttämättä vaikuta suoraan lomakulutukseen, kertoo Momondon Suomen maajohtaja Minttu Oramaa.

– Suomalaiset säästävät mieluiten muualta rahaa voidakseen matkustaa, ja lomaillessakaan moni ei halua miettiä rahankulutustaan liikaa.

Budjettimatkailun suosio näkyy rahankäytössä

Kyselyn perusteella suomalaiset aikovat kuitenkin vuonna 2016 käyttää hieman vähemmän rahaa kesälomiinsa kuin edellisenä vuonna. Viime vuonna vastaajista lähes puolet kertoi käyttävänsä kesälomaansa yli 1000 euroa, ja 45 prosenttia 1000 euroa tai alle. Tänä vuonna ainoastaan 35 prosenttia paljastaa kesälomabudjettinsa ylittävän 1000 euroa, ja piirun verran yli puolet vetää rajan 1000 euroon tai sen alle.

– Viime aikoina budjettimatkailu on ollut erittäin trendikästä, ja lomalla säästetään usein esimerkiksi matkustamalla lähelle tai majoittumalla edullisemmin esimerkiksi hostelleissa. Rahaa säästääkseen matkoja varatessa kannattaa myös muistaa muutama nyrkkisääntö. Datamme perusteella halvin ajankohta matkan varaamiselle on yleensä 53 päivää ennen matkustusajankohtaa, paljastaa Oramaa.

– Lisäksi halvimmat lennot ovat useimmiten sellaisia, jotka lähtevät tiistaina ja iltaisin kello kuuden jälkeen, kun taas viikonloppu- ja päivälennot ovat yleensä kalliimpia.

Matkahakukone Momondo toteutti kansainvälisen kyselyn ihmisten matkailutottumuksista ja matkailun trendeistä online-tutkimuksena Cint-paneelin kautta. Kysely toteutettiin 6.–13. tammikuuta 2016, ja siihen osallistui 995 iältään 18–65-vuotiasta suomalaista. Kysely on maantieteellisesti sekä ikä- ja sukupuolijakaumaltaan väestöedustava. 

Lähde: Momondo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja