Kyrö: Unohdin itse laukun huoltoasemalle

Kari-Pekka Kyrö sanoo unohtaneensa kohua herättäneen lääkelaukun huoltoasemalle.

Maastohiihdon miesten maajoukkueen valmentajan tehtävistä toistaiseksi vapautettu Kari-Pekka Kyrö kertoi, että hän unohti Hiihtoliiton lääkelaukun Ala-Tikkurilan Shell-huoltoasemalle. Kyrö kertoi ilmoittaneensa asiasta itse Malmin poliisille, jonka hallussa Shellin valvontakameran tallentamat kuvanauhat ovat. Hän korosti myös, että laukku oli hänen vastuullaan.

-Siihen ei liittynyt mitään dramatiikkaa, vaan se oli inhimillinen erehdys. Pää oli täynnä muita asioita, ja sinne se hukkui ja sieltä löytyi, Kyrö kuvaili unohdusta. Kuvanauhoja läpi käynyt Malmin poliisi ehti kertoa iltapäivällä vain vähän ennen Kyrön myöntöä, että laukun jättämiseen tai unohtumiseen liittyvä tapahtumasarja oli selvitetty.

MTV3:n uutisille antamassaan haastattelussa Kyrö sanoi, että hän ei tiennyt laikun sisällöstä. Otepäässä, Virossa lääkelaukusta huolehti Kyrön mukaan kuka milloinkin, mutta hän ottaa vastuun tapahtumista.

Komisario Anneli Mattsonin mukaan Kyrö ei ollut tunnistettavissa nauhalta. Kyrön mukaan lääkelaukkuun ei liity mitään hämärää.
-Kyllähän kaikki ymmärtävät, että jos laukussa jotain arkaluontoista materiaalia olisi ollut, niin olisinhan minä siitä huolehtinut. Kyrö toivoi, että syyttömät ihmiset pidettäisiin sivussa dopingskandaalista, joka hänen mukaansa on paljon pienemmän piirin asia kuin mitä viime päivien "sinne tänne sohimisesta" voisi päätellä. Testeistä näkyy, ketä doping koskee, Kyrö sanoi.

Kyrö oli laukusta löytyneistä tarvikkeista toistaiseksi niukkasanainen.
-Minun mielestäni tämä liittyy siihen kokonaisuuteen. Puhutaan siitä lisää, kun kaikki ne palaset ovat kohdallaan. Kyrö sanoi tulevansa paikalle Hiihtoliiton tiedotustilaisuuteen, jossa WADA:n testitulokset on tarkoitus kertoa.

Suora kysymys, Kari-Pekka Kyrö. Oletteko ollut dopingin kanssa itse missään tekemisissä?
-Tätä ennen en missään tekemisissä, en koskaan. Kyrö toivoi, että syyttömät pidettäisiin sivussa dopingskandaalista, joka hänen mukaansa on paljon pienemmän piirin asia kuin mitä viime päivien "sinne tänne sohimisesta" voisi päätellä. Testeistä näkyy, ketä doping koskee, Kyrö sanoi.

-Meillä oli Lahden MM:ssä 20 urheilijaa, joista kaksi on antanut positiivisen näytteen. Siinä on 18 muuta urheilijaa, Kyrö summasi.

"Maailmassa tärkeämpääkin"

Kyrön mukaan lääkelaukkuun ei liity hänen osaltaan mitään hämärää. Dramatiikka on hänen mukaansa paisunut, koska tilanne on niin jännittynyt ja epäselvä.
-Kyllähän kaikki ymmärtävät, että jos laukussa jotain arkaluontoista materiaalia olisi ollut, niin olisinhan minä siitä huolehtinut. Kyrö sanoo, ettei tajunnut edes kaivata hiihtoporukan yhteiskäytössä ollutta lääkelaukkua.

-Se on tätä kolhoositavaraa, jota kaikki yrittävät vältellä, etteivät joutuisi kantamaan, Kyrö totesi. Kyrö toivoi, että kansakunnan huomio kääntyisi dopingskandaalista pikkuhiljaa muihin asioihin.
-Maailma on täynnä kaikenlaista paljon tärkeämpää, mutta tällaisen hydroksietyylitärkkelyksen kanssa vouhottaa puoli Eurooppaa.

(MTV3-STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja