Kymmenen kesäistä kauneusvinkkiä – raikasta ilmeesi hetkessä

Vaikka kesä on iloista aikaa, tuo vuodenaika mukanaan monia kauneuspulmia. Oikeilla vinkeillä oma auringonpaahtama tai kalmankalpea kesälook on mahdollista piristää pikaisesti.

Valuva hiki, merivesi ja porottava aurinko aiheuttavat päänvaivaa raikasta kesälookia tavoittelevalle. Kesän haasteet on kuitenkin mahdollista huomioida jo etukäteen.

Suojaa hiuksesi huolellisesti

Porottava aurinko ja suolainen merivesi voivat tehdä hallaa hiuksille. Etenkin värjätyt hiukset kärsivät helposti auringon vuoksi. Jo muutama aurinkoinen päivä voi kuivattaa hiuksia huomattavasti.

Jos auringossa viettää aikaa, on hiukset hyvä suojata vaikkapa huivilla. Kesäinen ilme piristyy merkittävästi, jos hiukset eivät sojota kuivina joka suuntaan.

Käytä hiusnaamioita

Tarjolla on nykyään joukko erilaisia hiusnaamioita, jotka säilyttävät hiusten elinvoimaisen ilmeen. Etenkin kesäisin hiuksia olisi hyvä helliä naamiolla noin kerran viikossa. Hiustenpesun yhteydessä levitettävä naamio ei vaadi paljon vaivaa, mutta lopputulos on sitäkin upeampi.

Raidoita hiuksesi kesäksi

Aurinko haalistaa helposti etenkin tummia hiusvärejä. Kesän varalle olisi hyvä suunnitella hiuksiin eläväistä piristystä, jos ei mieli värjätä hiuksiaan jatkuvasti värin haalistumisen pelossa.

Kevyet raidat saavat tummat hiukset näyttämään luonnollisemmilta kesäauringossa. Raitojen ei tarvitse olla perinteisesti vaaleat, vaan eloa kampaukseen voi hakea myös trendikkäistä suklaanruskeista sävyistä.

Vältä raskaita meikkejä

Raskaat meikit eivät sovi kesäiseen ja raikkaaseen lookiin. Vaikka raskas meikki näyttäisi aamulla vielä hyvältä, saa hiki meikin helposti valumaan kasvoilla.

Kesäksi olisi hyvä valita iholle kevyempiä meikkejä. Iho pääsee myös hengittämään paremmin, kun kasvoja ei peitä paksu kerros pakkelia. Lopputuloksena ihon epäpuhtaudet vähenevät ja kasvot kuultavat luonnollisempina.

Valitse kesäksi tummempi meikkivoide

Kalpeimmillakin suomalaisilla iho päivettyy usein ainakin yhden sävyn verran – kenties aivan huomaamatta. Jos meikkivoide on liian vaalea kasvoille, voi lopputulos olla epätoivotusti hyytävän oloinen.

Talvesta totuttua tummempi meikkivoidesävy korostaa kesäistä lookia. Valitse rohkeasti tummempi sävy ja sekoita siihen vaaleampaa sävyä, jos väriero tuntuu liian merkittävältä.

Älä peitä pisamia

Pisamat ovat oikea kesän merkki. Usein aurinko tuo kesakot kasvoille niin tummina, ettei niiden peittämisestä saa helppoa tekemälläkään.

Pisamat ovat pirteä lisä kesäisessä lookissa – joka ei tule purkista. Unohda pisamien peittäminen ja ole luonnollinen ja kesäinen itsesi.

Piristä varpaankyntesi kirkkailla sävyillä

Kaikkiin kesäisiin tilanteisiin meikki tai erityiset hiustyylit eivät istu. Kun hiki virtaa ja aikaa vietetään meressä tai järvessä pulikoiden, on kasvoilla vaikea saada pysymään siistiä meikkiä. Oman kesätyylin voi piristää myös meikkiä yksinkertaisemmilla kikoilla.

Kirkkaanväriset varpaankynnet ovat kesäinen piristys lookiin. Tänä kesänä trendikkäimmät sipaisevat varpaisiinsa kirkkaita sävyjä, mutta tarjolla on liuta maanläheisempiäkin sävyjä.

Muista lisätä aurinkovoidetta päivän mittaan

Vaikka aurinkovoiteen levittäisi kuinka huolellisesti aamulla päästä varpaisiin, kuluu se väistämättä päivän aikana. Jotta aurinko ei polta ihoa, on aurinkovoidetta syytä lisätä päivän mittaan – kukaan ei näytä upealta palaneena.

Kiinnitä huomiota olkaimiin

Rusketusraidat ovat auringonottajan kirous. Kun mielibikinit sidotaan niskasta kiinni, ei rusketusraidoilta rinnassa voi välttyä.

Ota rusketusraidat huomioon jo etukäteen. Jos olkaimettomat topit ovat mieleen, älä valitse rannalle bikinejä, joissa on olkaimet.

Käytä meikin pohjustusvoidetta

Meikki on yksinkertaisesti vaikea saada pysymään kasvoilla, kun aurinko paahtaa. Asiaa voi kuitenkin helpottaa pohjustusvoiteen käyttö meikin alla. Huolellisesti levitetty pohjustusvoide kiinnittää meikin ihoon paremmin ja suojaa meikkiä.

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja