Mainos

Kymmenen kertaa parempi seksielämä

Varmaan kaikilla meillä on muistikuvissa romanssin alkuaikojen kuumat tunteet ja villit yöt. Liian usein virkeä seksielämä kuitenkin kuihtuu pois jossain vaiheessa suhdetta. Mitä asialle voi tehdä?

Kaksi asiantuntijaa kertoivat WebMD:lle miten seksielämää voi piristää. Michael Castleman on kirjoittanut teoksen Great Sex: A Man's Guide to the Secret Principles of Total-Body Sex.Louanne Cole Weston on puolestaan laajalti tunnustettu seksiterapeutti.

1. Varaa aika

Castleman ja Weston kehottavat pareja varaamaan kalenterista aikaa seksille. He ehdottavat, että parit voisivat sopia "seksitreffit".

Castleman vastaa niille, jotka ihmettelevät, että eikö ajan varaaminen ole epäromanttista ja eikö seksin tulisi olla spontaania:

– Kasvakaa aikuisiksi! Miksi ajan sopiminen on ongelma? Ihmiset sopivat kaikkia muitakin nautinnollisia asioita etukäteen, kuten lomia tai päivällisiä.

– Monien täytyy sopia aika etukäteen, etenkin jos heillä on lapsia, myötäilee Weston.

2. Lähde ulos

Yksi vinkki on lähteä yöksi pois kotoa.

– Monet parit ovat huvin turtuneita rutiineihin. Illalla ei välttämättä edes jaksa ajatella seksiä kaikkien päivän töiden, pyykinpesun tai lasten jalkapallopelien jälkeen, sanoo Castleman.

– Parasta seksi on yleensä silloin kun voi olla täysin hetkessä kiinni, eikä ajattele mennyttä tai tulevaa. Kotona se voi joskus olla vaikeaa, kun kaikki muistuttaa jostain tekemättömästä kotityöstä tai isoäidin kuva tuijottaa seinältä.

3. Sisusta uudelleen

Kotoa pakeneminen hotelleihin ja lastenhoitajien löytäminen ei ole aina helppoa, eikä edullistakaan. Kokeile vaihtoehtona vaikka sisustaa makuuhuonetta uudelleen. Vaihda huonekalujen järjestystä, hanki uusia tyynyjä tai uudet lakanat.

Tunnelmaa ja uutta ilmettä voit luoda pienemmilläkin elementeillä kuin peilillä katossa. Kokeile kynttilöitä tai lempeämpää valaistusta. Poista makuuhuoneesta kaikki roina, kuten lasten lelut tai pyykkipinot. Weston ehdottaa myös television siirtämistä pois makuuhuoneesta.

4. Mitä todella haluat?

Kaikilla meistä on erilaisia seksifantasioita, mutta joillain fantasiat piilevät syvällä pinnan alla.

– Joidenkin täytyy tehdä hieman töitä selvittääkseen mikä todella kiihottaa heitä. Mutta se voi olla avain seksielämän parantamiseen, sanoo Weston.

5. Mitä partnerisi todella haluaa?

Edellisen kohdan kääntöpuoli on selvittää mitä kumppanisi todella haluaa. Kysy häneltä hänen fantasioistaan. Tiedustele mistä hän haaveilee samalla lailla kuin selvitit omat haaveesikin.

Weston ja Castleman kertovat, että usein heille valitetaan siitä, että parisuhteessa toinen haluaa enemmän seksiä kuin toinen. Heidän mukaan toisinaan kyse on kuitenkin siitä, että kumppani saattaisikin haluta toisenlaista seksiä, eikä vain uskalla sanoa sitä ääneen?

6. Kokeile uutta

Kokeilkaa rohkeasti kumppaninne kanssa jotain uutta: uusia asentoja, paikkoja, tapoja.

– Mitä kauemmin pari on ollut yhdessä, sitä enemmän he laskevat varman päälle myös seksin suhteen, Weston sanoo.

– Ihmiset vastustavat muutosta, myötäilee Castleman Westonia.

Asiantuntijat suosittelevat vastustamaan varman päälle pelaamista. Parisuhde on turvallinen paikka kokeilla uutta ja erikoista. Tämä voi tarkoittaa kaikkea: uusia alusvaatteita, seksileluja, hierontaa. Uuden kokeilemisen ei kuitenkaan tarvitse olla äärimmäisyyksiin menemistä, sillä jo pienetkin asiat voivat tuosa seksiin aivan uuden vireen.

7. Älä vähättele ongelmia

- Ihmiset, joilla on ongelmia seksin suhteen, piilottavat usein koko seksuaalisuutensa, sillä he eivät halua kohdata ongelmiaan. Mutta nämä ongelmat täytyy kohdata, ne eivät vain katoa, sanoo Weston.

Moni mies kärsii esimerkiksi erektiohäiriöistä, johon on kehitetty avuksi erilaisia lääkkeitä. Naiset puolestaan valittavat usein emättimen kuivuudesta, jolloin esimerkiksi liukuvoide voi olla suureksi avuksi.

8. Etene hitaasti

Jotkut parit valittavat sitä, että mitä kauemmin he ovat olleet yhdessä, sitä pikaisempaa ja "asiallisempaa" seksi on.

Castleman kehottaa käyttämään aikaa esileikkeihin ja seksiin. Hän vertaa seksiä uudelle alueelle muuttamista. Alussa vasta paikkakunnalle muuttanut henkilö kokeilee jatkuvasti erilaisia reittejä lähimpään kauppaan tai työpaikalle. Lopulta hän tietää suorimman ja nopeimman reitin ja käyttää aina sitä. Seksin suhteen käy helposti samoin.

9. Älä välitä muista

Älä stressaa siitä, mitä kaikki muut tekevät. Sekä Weston että Castleman kertovat, että yleisimpiä kysymyksiä on kuinka usein seksiä pitäisi harrastaa.

Jos seksin suhteen on tunne, että sitä pitäisi harrastaa enemmän, että pitäisi olla vilkkaampi rakkauselämä, niin paineet nousevat turhaan.

– Älä mieti sitä kuinka paljon sinun pitäisi harrastaa seksiä, vaan mieti sitä mitä sinä itse haluat, sanoo Weston.

10. Jatka yrittämistä

Parempi seksielämä ei synny kuin taikaiskusta. Sen parantaminen vaatii hieman työtä. Seksielämä ei ole jännittävä, ellet tee siitä jännittävää.

Toisinaan yritys päättyy epäonnistumiseen, jokin kokeilu ei ollutkaan hyvä ajatus. Älä silti lannistu, vaan kokeile uudelleen. Keksi jotain muuta. Kokeile rajoja, yllätä kumppanisi lisäksi myös itsesi.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: WebMD

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.