Kylpyhuoneen muutos

Vaihtuvat elämäntilanteet saattavat olla kimmokkeina uusiin tilaratkaisuihin. Tämän muutoskohteen asukas on jäämässä eläkkeelle ja hän kaipasi muutosta pesutiloihin sekä työhuoneeseen. Lähtökohtana oli laajentaa työhuonetta ja näin ollen suihkuhuone tuli jäsennellä aivan uudella tavalla. Heti projektin alussa esitettiin toive, että sauna poistettaisiin sillä se toimi ainostaan varastotilana. Saunan tilalle asiakas toivoi höyrykaapppia. Suihkuhuoneen tunnelmaksi toivottiin selkeää ja linjakasta, sillä sen tulisi olla levollinen ja rauhoittava paikka kodissa. Koska muutos on hyvin laaja esittelemme sen kahdessa eri ohjelmassa.

Suunnittelijana sisustusarkkitehti Marianne Sundell

Suihkuhuoneen uusi seinä rakennettiin suihkuhuoneen ikkunan linjaan ja oven aukeamissuunta käännettiin jotta suihkuhuoneessa toimiminen helpottuisi. Suihkuhuoneen toiminnot jäsentyivät siten, että uusia putkivetoja tai lattiakaivoja ei tarvinnut tehdä. Pesukone piilotettiin paikalla rakennettuun kappiin ja mitoitus tehtiin silitylaudan ja kuivaustelineen mukaan. Kaapin toinen seinämä laatoitettiin puupaneelin linjoja mukaillen ja se toimii taustana rättipatterille. Sähkökäyttöinen lattialämmitys vaihdettiin ja kaadot korjattiin tilaan sopiviksi.

Lattialaataksi valittiin tunnelmaltaan rantakiviä muistuttava harmaa laatta.

Suoraprofiiliset panelit toistavat talon ulkoilmettä ja ne tuovat samalla lämmintä ja kodikasta tunnelmaa huoneeseen. Puu sopii tähän käyttötarkoitukseen hyvin koska höyrykaappi pitää sisällään kaiken kosteuden ja huoneessa on lisäksi koneellinen ilmanvaihto. Puupanelit on maalattu kosteantilan maaleilla.

Merellistä tunnelmaa löytyy punoskoreista ja ne ovat kuin rantakaislikko. Lähteenä on maljamainen käsienpesuallas ja hanan käyttövipu on kuin mereltä löytynyt sulka.

Lattialaatoitus 10x10cm Imo Quarzo, vaalean harmaa Jalkalistalaatoitus vaakaan ladottuna, 8x40cm Touch, valkoinen Rättipatterin taustaseinä ja kaapin renat pystyyn ladottuna 8x40 cm Touch, valkoinen Rättipatteri Jolly, valkoinen ja sähkökäyttöinen
Laattapiste, Vantaa

Puupaneli suoraprofiili pontissa STS 15x95mm, vähäoksainen mänty
OP-Puu, Espoo

Valkoinen ikkunankarmimaali Elite Oksalakka pohjakäsittelyihin Kosteudentilojen maali Luja, puolikiiltävä paneliseiniin ja kattoon
Tiedustelut: Tikkurila Oy, Vantaa ja K-Rauta, Espoo

Liimapuutaso Nyatoh isona levynä, josta työmaalla työstettiin tarvittavat tasot. Koko 600x3000 Tasot viimeisteltiin Osmo Colorin värittömällä puuöljyllä
K-Rauta, Espoo

Valkoiset Vättern ovet, laatikot ja rungot tasojen alla 400x390x450.

Valkoiset Vättern ovet paikalla rakennettuun kaappiin sahattiin oikeaan mittaan työmaalla ja oven leikattu osa kosteussuojattiin työmaalla.

Kolja, pyöreä fesettireunainen peili
Ikea, Espoo

Mattapintaiset pyyhekoukut ja vetimet. Valkoiset keraamiset saippuapumppupullot ja säilytysrasia metallikannella.
Jysk-vuodevarasto, Vantaa

Harmaat Sir Henry pyyhkeet
HEM TEX, Helsinki

Metalliset shampoopurkit höyrykaapissa Puinen ritilä suihkukaapin edessä lattialla
Formverk, Helsinki

Pyykkikori ja pesukonekaapin päällä olevat punoskorit. Tummat puiset ritiläpohjaiset laatikot käsienpesutason päällä.
Kuisti, Helsinki

Pesusienet
Sauna Kaira, Helsinki

Höyrykaappi 900x900 Laguna, takapanelissa vesisuihkut, peili, hylly ja istuin, hierovasuihku, tasakatto, väri kirkaslasi ja runko ja taustapaneli valkoinen.
Kylpy Studio, Koko kylpyhuone Oy, Vantaa

Starck 1 , malja - pesuallas halkaisija 330 mm Hansgrohe, Axor Starck Classic pesuallashana, korkeamalli, kromi
Juhani Niemi Oy, Helsinki

(t.i.l.a. osa 24, 5.10.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja