Mainos

Kylpyhuoneen lattialämmitys

Onko kylpyhuoneen lattialämmityksessä lattiabetoniin valettavat kaapelit vai betonilaatan päälle levitettävä "vastusmatto" parempi vaihtoehto?

Taas paremmuus riippuu siitä, mikä tilanne lämmitettävässä tilassa on. Jos olet tekemässä uutta ja lattian valu on tekemättä, laittaisin kunnollisen vastuskaapelin. Toisaalta jos talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, en laittaisi kumpaakaan, vaan hyödyntäisin jo olemassa olevan lämmönlähteen.

Jos taas on kyse saneerauksesta etkä halua ajaa lattiaan timantilla uria kaapelia varten esimerkiksi sen vuoksi, että et tiedä lattian sisällä olevista putkista tai sähkökaapeleista, et pidä pölyttämisestä, tai työ sinällään on sinulle liian suuri tai vastenmielinen, tai lattiassa ei ole varaa nostaa kaapelin vaatimaa kerrosta, silloin matto on parempi vaihtoehto.

Lämmityksellisesti saat tasaisemman lämmön, jos lämmittimen päällä on 3-4 cm betonia, eli kaapeli taas on tässä parempi. Lämmittimen hinta on edullisempi kaapelivaihtoehdolla jos verrataan kw/m2, mutta huomioi työn aiheuttamat lisäkustannukset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.