Kylpyhuone kauniiksi – selkeitä linjoja ja puhtaita pintoja

Kaipaako kylpyhuoneesi uutta ilmettä? Peseytymistilat ovat yksi kodin tärkeimmistä huoneista, sillä ne paitsi pitävät meidät puhtaana myös rentouttavat mieltä arjen keskellä.

Kylpyhuoneen sisustuksessa on yksi asia ylitse muiden: siisteys. Jos pinnat ovat likaiset ja purnukat ympäri kylpyhuonetta, ei muulla ole niin väliä – viihtyisyys kun syntyy myös puhtaudesta.

Jotta sinun on helppo pitää paikat siistinä, kannattaa säilytysratkaisuihin panostaa kunnolla. Muista myös tyhjentää käyttämättät tuotteet pois kaapeista säännöllisin väliajoin, jotta tavaraa ei pääse kertymään liikaa.

Pohdi ensin, millaista tunnelmaa haluat tuoda kylpyhuoneeseesi? Kaipaatko tyttömäistä energiaa vai ylellistä ja rauhallista spa-tunnelmaa?

Ylellisyyttä kylpyhuoneeseen tuovat pehmeät, mutta raikkaat väriyhdistelmät, kuten harmaa ja valkoinen tai pehmeä ruskea ja musta. Ylimääräisiä tavaroita ei ole ja kaikki tarpeellinen löytyy kaappirivistön uumenista. Valitse kylpyhuonetekstiileiksi pehmeitä ja laadukkaita materiaaleja ja muista tuoda myös rauhoittavia elementtejä huoneeseen – varaa tilaa kynttilöille tai vaikkapa kauniille kasville.

Trendikäs kylpyhuone kietoutuu tällä hetkellä tummiin, vahvoihin sävyihin, joita raikastetaan valkoisella. Laatat kannattaa kuitenkin valita siten, että ne miellyttävät myös kymmenen vuoden päästä. Jätä siis erikoisemmat sävyt pieniin yksityiskohtiin, jollet sitten ole varma, että rakastat turkoosia vielä vuosienkin päästä.

Jos kaipaat kylpyhuoneeseen pientä muutosta, kiinnitä huomiota valaistukseen – vahva ja räikeä yleisvalo voi olla huoneen suurin ongelma. Valitse pesutiloihin sekä pehmeä tunnelmavalaistus että hyvä työvalo – kummallekin on taatusti tarvetta. Myös tekstiilit ovat helppo ja nopea tapa tuoda uutta ilmettä pesutiloihin.

Lue myös muut Kodin aiheet:

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja