Kylmäsavukirjolohi- pasta ja valkosipulipatonkia

kylmäsavupasta

Kylmäsavukirjolohi- pasta

  • 300 g tagliatellea keitettynä
  • 2 sipulia
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl timjamia
  • 1,5 dl kermaa
  • 1 sitruuna
  • n. 200 g kylmäsavukirjolohta
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Viipaloi sipulit ja herkkusienet sekä hienonna valkosipuli. Kuullota kasvikset sekä tomaattipyree öljytilkassa ja lisää kerma sekä timjami. Mausta kastike myös tilkalla sitruunamehua. Anna hautua n. 10 minuuttia. Sekoita kastike sekä suikaloitu kylmäsavukirjolohi pastan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Valkosipulipatonki

  • 1 esipaistettu patonki
  • 2 rkl öljyä
  • 1 valkosipulin kynsi

Murskaa valkosipulin kynsi ja sekoita se öljyyn. Leikkaa patonki viipaleiksi, sivele valkosipuliöljyllä ja paahda ne uunissa tai pannulla rapeiksi. Tarjoa pastavuoan kera

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat