Mainos

Kylmä punajuurikeitto

4:lle hengelle

  • 3 punajuurta
  • 1 pieni juuriselleri (n. 100g)
  • 2 l vettä
  • 4 maustepippuria
  • suolaa
  • ½ dl kermaa
  • 1 dl punaista maitoa
  • 1-2 korkillista väkiviinaetikkaa
  • 1 puntti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia

Keitä pestyt punajuuret ja juurisellerin pala vedessä joka on maustettu suolalla sekä maustepippureilla. Kun juurekset ovat kypsiä, siirrä kattila pois liedeltä ja nosta juurekset pois keitosta. Leikkaa julienne-tikuiksi. Laita juurestikut takaisin liemeen ja jäähdytä. Mausta kermalla, maidolla ja väkiviinaetikalla, tarkista maku.

Laita jääkaappiin kylmenemään. Silppua ennen tarjoilua keittoon runsaasti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.