Kylmä punajuurikeitto

4:lle hengelle

  • 3 punajuurta
  • 1 pieni juuriselleri (n. 100g)
  • 2 l vettä
  • 4 maustepippuria
  • suolaa
  • ½ dl kermaa
  • 1 dl punaista maitoa
  • 1-2 korkillista väkiviinaetikkaa
  • 1 puntti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia

Keitä pestyt punajuuret ja juurisellerin pala vedessä joka on maustettu suolalla sekä maustepippureilla. Kun juurekset ovat kypsiä, siirrä kattila pois liedeltä ja nosta juurekset pois keitosta. Leikkaa julienne-tikuiksi. Laita juurestikut takaisin liemeen ja jäähdytä. Mausta kermalla, maidolla ja väkiviinaetikalla, tarkista maku.

Laita jääkaappiin kylmenemään. Silppua ennen tarjoilua keittoon runsaasti tilliä ja kevätsipulia tai ruohosipulia.

Lue myös:

    Uusimmat