Kylmä kuisti lämpimäksi

kysymys: Moi! Olen remontoimasssa kylmää kuistia (rv. 1964) lämpöiseksi. Vaihdan ikkunat ja eristän seinät sisältä päin. Ulkovuorauksen ajattelin jättää paikalleen. Tällä hetkellä seinissä on vain ulkovuorauslauta ja runkotolpat. Olen ajatellut laittaa seiniin tervapahvin, vuorivillan ja höyrynsulkumuovin sekä gyproc-levyn. Onko tämä toimiva ratkaisu?

Kiitoksia kysymyksestä:

Ajatus kuistin vuorauksesta on hyvä keino saada viihtyisää oleskelu- tai sisääntulotilaa. Itselläni on samankaltainen hanke kotona. Vaihdoin vanhojen kaksilasisten pokien tilalle kolmilasiset lämpöä eristävät uudet ikkunat (perinnetyyliset). Tulos oli sekä lämmön että viihtyisyyden kannalta erittäin onnistunut.

Höyrynsulusta ja eristyksestä on olemassa erilaisia koulukuntia oikeasta menetelmästä. Tässä muutamia käsityksiä.

Suosittelen hengittävää rakennetta eli ei käytetä muovia. Muovi - ja varsinkin kivivillan yhteydessä estää ilmassa olevan kosteuden poistumisen. Näin ollen tiivistyvä vesi kertyy rakenteisiin, lahottaa ja aiheuttaa homekasvuston lisääntymisen. 50-60 -luvun talojen ehkä yksi suurimmista tuhoajista on ollut kosteutta keräävä eristäminen.

Hyvä yhdistelmä on tervapahvi, selluvilla (siis ei kivi- tai lasivilla), läpihengittävä paperi ja seinäpinta päälle. Kivivillan on eräissä yhteyksissä todettu keräävän kosteutta, joten siksi tässä ehdotan selluvillaa.

Remontointi-iloa toivoo Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja