Kylian Mbappen läpimärkä ruuti hämmentää – valmentaja paljasti supertähdeltä lisää vaivoja

Tulosruutu: näin eteni jättiläisten odotettu puolivälierä – Mikel Merinosta Espanjan sankari

Ranska eteni jalkapallon miesten EM-kisojen välieriin kaatamalla Portugalin maalittoman pelin jälkeen rangaistuspotkukilpailussa, mutta Ranskan tähtihyökkääjä Kylian Mbappen otteet nostattivat jälleen kysymyksiä.

Ottelussa vaisusti pelannut Mbappe otettiin monen yllätykseksi vaihtoon ottelun jatkoajan aikana. Ranskan päävalmentaja Didier Deschampsin mukaan vaihtokomennus ei liittynyt maalitykin peliesityksiin.

– Hän alkoi todella tuntea sen (väsymyksen). Kylian on aina erittäin rehellinen minulle ja joukkueelleen, ja hän ei tuntenut enää pystyvänsä kiihdyttämään, Deschamps avasi ottelun jälkeen.

Mbappen ruuti on ollut turnauksessa märkää, sillä toistaiseksi hän on onnistunut maalinteossa vain kertaalleen. Tähtihyökkääjän ainoa osuma syntyi rangaistuspotkusta alkulohkon ottelussa Puolaa vastaan.

– Hän tietää, ettei ole parhaassa vireessään, ja kaiken hänen kentällä tekemänsä työn jälkeen hän oli erittäin väsynyt, ranskalaisluotsi jatkoi.

Mbappen turnaukseen on mahtunut vastoinkäymisiä, sillä hän on joutunut pelaamaan kasvomaski päällään murrettuaan nenänsä Ranskan avausottelussa Itävaltaa vastaan. Deschamps vakuuttaa, että hänen luottonsa tähtihyökkääjään ei horju.

– Ottaen huomioon kaiken, mitä hänelle on sattunut, hän pärjää. Hänen pelikuntonsa ei ole niin hyvä kuin hän haluaisi, minkä lisäksi hänellä on ollut selkävaiva ja nenämurtuma, Deschamps taustoitti.

Ranskan maalihanat tukossa

Ranskan maalinteko on takunnut kisojen aikana pahasti, sillä Mbappen Puola-ottelussa iskemän maalin lisäksi Les Bleus on onnistunut heiluttamaan verkkoja vain kaksi kertaa. Molemmat osumat tulivat vastustajan omina maaleina.

Deschamps antaa tunnustusta suojattiensa puolustussuunnan peliesityksille, mutta toivoo maalihanojen aukeavan ratkaisupelien hetkillä.

– Kun ei tee maaleja, on parempi, ettei päästäkään niitä, mutta haluaisin, että olisimme kliinisempiä, ranskalaisluotsi kiteytti.

On sanomattakin selvää, että Ranska tarvitsee Mbappen johtamalta hyökkäykseltä terävämpiä otteita, kun se kohtaa Espanjan EM-välierissä tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat