Kohutuomio EM-kisoissa: tämän takia Saksa ei saanut rangaistuspotkua

Saksa putosi perjantai-iltana EM-kisoista, kun se hävisi puolivälierissä Espanjalle 1–2-lukemin jatko-ottelun jälkeen. Pelin ollessa vielä tasan, olisi Saksan pitänyt monien mielestä saada rangaistuspotku Marc Cucurellan käsivirheestä.

Ottelu oli 1–1-tasatilanteessa jatko-ottelun toisella puoliajalla, kun Saksan Jamal Musiala laukoi pallon rangaistusalueen sisäpuolella olleen Cucurellan käteen.

Selvästä osumasta huolimatta englantilainen erotuomari Anthony Taylor ja VAR-tuomari Stuart Attwell eivät päättäneet tuomita Julian Nagelsmannin miehistölle pilkkua.

Tilanne aiheutti parranpärinää niin lehdissä kuin sosiaalisessa mediassa.

– Jonkun on selitettävä se minulle. Yhdeksän kertaa kymmenestä se on rangaistus, hämmästeli Saksan entinen maajoukkuemies Bastian Schweinsteiger ARD:n asiantuntijana.

– Käsivirhe on niin ilmiselvä, että VAR pitäisi lähettää kotiin rangaistukseksi, puhumattakaan Taylorista, joka on uskomattoman virhealtis, jyrähti Sky Sport Italian toimittaja Maurizio Compagnoni.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Tuomio noudatti Uefan linjausta

ESPN:n tuomaritoimintaan erikoistunut toimittaja Dale Johnson kuitenkin avaa, miksi Valioliigasta tutut tuomarit toimivat oikein sivuuttaessaan Saksan valitukset Uefan nykyisiin käsivirhesääntöihin peilaten.

– Uefan ennen turnausta järjestämässä tiedotustilaisuudessa käsivirheistä annettiin konkreettinen esimerkki, aivan kuten Marc Cucurellan tapauksessa, jonka mukaan sen EI pitäisi olla käsivirhe, Johnson kirjoittaa.

– Käsi roikkuu lähellä kylkeä, osoittaa pääasiassa alaspäin/pystysuoraan ja/tai on vartalon linjan takana.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Monet vertasivat tilannetta Tanskan puolustaja Joachim Andersenin käsivirheeseen, josta Saksa sai rangaistuspotkun, kun se voitti joukkueen EM-kisojen neljännesvälierissä.

Johnsonin mukaan tilanne oli kuitenkin täysin toinen.

– Uefa pitää sitä käsivarren asentoa luonnottomana ja esteen luomisena, Johnson sanoi Andersenin käsivirheestä.

– Ymmärrettävästi fanit ajattelevat, että nämä kaksi päätöstä ovat väärinpäin... Mutta ne eivät ole tämän tarkoitetun tulkinnan mukaan.

Espanja eteni lopulta EM-välieriin, kun Mikel Marino puski punapaidat voittoon jatko-ottelun viimeisillä minuuteilla. Espanja pelaa tiistaina joko Portugalia tai Ranskaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat