Kylian Mbappe julisti Pelen elävää perintöä, englantilaisikoni ylisti kaikkien aikojen parhaaksi: "Jalkapallon kuningas on jättänyt meidät"

1:15
Yksi kaikkien aikojen suurimmista on poissa – jalkapalloikoni Pele johdatti Brasilian kolmeen maailmanmestaruuteen

Ranskan jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja Kylian Mbappe arvioi, että Pelen merkitys jalkapalloilulle ei unohdu koskaan. Pele kuoli torstaina 82-vuotiaana, ja moni pitää häntä kaikkien aikojen parhaana pelaajana.

– Jalkapallon kuningas on jättänyt meidät, mutta hänen perintönsä elää. Lepää rauhassa, kuningas, Mbappe kirjoitti Twitter-tilillään.

Tviitin ohessa on kuva, jossa Pele ja Mbappe poseeraavat poski poskea vasten. Pele onnitteli Mbappea neljä vuotta sitten, kun tämä oli voittamassa Ranskalle maailmanmestaruutta Venäjän MM-turnauksessa 2018. 

Ennen joulua päättyneissä Qatarin MM-kisoissa Mbappe koki finaalitappion Argentiinalle loppuottelussa. Argentiinan riveissä pelasi Peleen verrattu taituri, Lionel Messi.

Pele voitti urallaan kolme maailmanmestaruutta, mihin ei ole yltänyt kukaan muu jalkapalloilussa. Mestaruudet tulivat vuosien 1958, 1962 ja 1970 MM-kisoista. Pelen mestaruuksien välissä juhli Englanti, joka oli paras vuoden 1966 kotikisoissaan.

Englannin MM-joukkueen pelaaja Geoff Hurst ylisti Peleä kaikkien aikojen parhaaksi. Hän kohtasi Pelen vuoden 1970 MM-kisoissa, jossa Brasilia kukisti Englannin 1–0.

– Minulla on useita muistoja Pelestä. Hän on eittämättä paras pelaaja, jota vastaan olen koskaan pelannut. Omista joukkuekavereistani nostan Bobby Mooren ykköseksi, Hurst kommentoi Twitterissä.

– Olen ylpeä siitä, että olen pelannut samalla kentällä hänen kanssaan. Lepää rauhassa ja kiitos sinulle, Hurst kirjoitti.

Hurst ja Mbappe ovat ainoat miespelaajat, jotka ovat tehneet MM-finaalissa hattutempun eli kolme maalia.

Otsikkoa muokattu kello 22.43.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja