KUVAT: Näin Stubbin hymy on hyytynyt vuosien varrella

Kokoomuksen Alexander Stubb nousi julkisuuteen nuorena ja poikkeuksellisen innokkaana europarlamentaarikkona 2004.

Hän sai paljon huomiota jopa epäsuomalaisen käyttäytymisensä vuoksi: Stubb hymyili leveästi, elehti vilkkaasti ja osasi smalltalkata samalla kun puhui politiikkaa.

EU-parlamentista Stubb tuli näyttävästi Suomen politiikkaan vuonna 2008, kun hänet valittiin ulkoministeriksi Ilkka Kanervan seuraajaksi.

– Silloin, kun isänmaa kutsuu, niin mennään, sanoi Stubb.

Ulkoministeriaika oli Stubbin suosion kannalta kulta-aikaa. Tuolta ajalta Stubb muistetaan muun muassa "kolmen pointin" -lausunnoistaan sekä fantastinen-adjektiivin käytöstään.  

Stubb oli eduskuntavaaleissa ehdokkaana ensimmäistä kertaa vuonna 2011, jolloin hän sai ulkoministeriä kevyemmän salkun, kun hänet nimitettiin Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeriksi.

Stubb päätti pyrkiä takaisin europarlamentaarikoksi ja hänet nimitettiin kokoomuksen ehdokkaaksi tammikuussa 2014.

Huhtikuussa 2014 Stubb ilmoitti kuitenkin pyrkivänsä kokoomuksen puheenjohtajaksi ja samalla pääministeriksi, kun Jyrki Katainen oli ilmoittanut väistyvänsä tehtävästä.

Stubb valittiin kokoomuksen johtoon ja pääministeriksi kesäkuussa 2014. Sen jälkeen kokoomuksen suosio on laskenut.

Esimerkiksi Ylen gallupissa kokoomus  oli kesäkuussa ykkösenä, kun eilen julkaistussa gallupissa kokoomus oli pudonnut kolmanneksi, ja sai yhden huonoimmista gallupluvuistaan koko 2000-luvulla.

Lue myös:

    Uusimmat