Kuvat: Ei prinsessapaidoille! Naisjoukko menetti hermonsa stereotyyppisiin lastenvaatteisiin

Naiset suunnittelivat asennemalliston lapsille. Jos on tyttö, paidassa ei tarvitse lukea "princess".

Lastenvaateosastolla pikkutytön body julistaa "vihaan reisiäni".

Emme keksineet tätä päästämme. Kyse on oikeasta vaatteesta, jonka joku suunnitteli, valmisti ja katsoi lapselle sopivaksi. Kenties kipeintä on, että vieressä pikkupojan paita toteaa "olen super!".

Jos et näe kuvaa, katso se täältä.

Tyttölasten äidit ovat viimein kyllästyneet siihen, että tyttöjen paitoja täyttävät lauseet kuten "rakastan shoppailua" ja “"olen prinsessa". "Pukeutuu kuin tyttö" on pilkkalause. Miksei tyttö saa olla voimakas, jopa nero, kysyy upworthy.com.

Kymmenen yrittäjää perusti #ClothesWithoutLimits -liikkeen, jonka tarkoituksena on näyttää, että vaatteissa voidaan esittää myös positiivisia rohkaisun sanoja.

– Viime vuosien aikana monet vaatetarinat ovat liikkuneet netissä. Ne keskittyvät aina negatiivisiin asioihin. Halusimme kertoa vanhemmille, että on olemassa myös positiivisia vaihtoehtoja, kertoo Princess Awesome -liikkeen Rebecca Melsky.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Viestit ovat tärkeitä, sillä jokaisella meistä on odotuksia ja oletuksia myös sukupuoleen liittyen. Erään tutkimuksen mukaan matematiikan- ja tieteenopettajat USA:ssa yliarvioivat poikien tiedeosaamista, ja aliarvioivat samalla tyttöjä.

Mukana olevien yrittäjien mukaan on tärkeää, että tytöille tarjotaan muutakin kuin prinsessasloganeita.

– Jos tyttö pitää sinisestä, avaruudesta tai dinosauruksista, maailmassa on tilaa useammalle kuin yhdelle vaatevaihtoehdolle, kertoo buddingSTEM- yrityksen Jennifer Muhm.

 

Lähde: Upworthy.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja