Kuvaatko jatkuvasti ruokasi? Psykologi povaa ongelmia!

Jatkuva ruokakuvailu Instagramiin tai Twitteriin saattaa paljastaa taustalla piilevän syömishäiriön.

Vaikka ruokakuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa on todella yleistä, saattaa touhu lähteä lapasesta.Yhdysvalloissa ruokakuvaus ravintoloissa on riistäytynyt käsistä. Monet ravintolat ovatkin kieltäneet annosten kuvauksen taatakseen ruokailurauhan.

Kanadalainen psykologi Valerie Taylor on vakuuttunut siitä, että aterioiden kuvaaminen saattaa olla merkki kuvaajan omasta syömisongelmasta. Taylorin mukaan jossain tapauksissa ruokakuvauksesta voi tulla kaiken sosiaalisen kanssakäymisen keskipiste.

– Otamme kuvia asioista, jotka ovat meille tärkeitä. Joillekin ihmisille ruoasta tulee kaiken keskipiste. Tilanne, paikka ja seura jäävät tällöin taustalle, Taylor summaa.

Psykologi ei rajaa näkökantojaan ainoastaan Instagramiin. Myös ruokatatuoinnit kertovat tohtorin mukaan syömishäiriöistä.

– Joillekin ihmisille tatuoinnit kertovat siitä, kuinka tärkeänä ruokaa pidetään. 'Rakastan McDonald'sia' -tatuoinnit korvaavat 'Rakastan äitiä' -tatuoinnit. Ruoka saa suuren roolin. Siitä on tullut muuta kuin pelkkää polttoainetta, Taylor napauttaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja