Kuva rintaliivejä pidelleestä musliminaisesta aiheutti kohun Kanadassa

Taideopiskelijan valokuva rintaliivejä pitelevästä musliminaisesta on aiheuttanut kohun Kanadassa. Sooraya Grahamin valokuva vietiin koulun seinältä, sillä sitä pidettiin loukkaavana, Huffington Post uutisoi.

Thompson Rivers Universityssä opiskelevan taideopiskelijan valokuva on vedetty pois esiltä. Valokuva esitti pyykkäämässä olevaa kasvohuntuun pukeutunutta musliminaista, joka piteli kaapunsa edessä rintaliivejä. Sooraya Graham, 24, kuvasi otoksen koulutyötään varten ja se ehti olla esillä koulun seinällä vain hetken, ennen kuin toinen musliminainen kävi ottamassa kuvan pois. Kuvan vienyt nainen edusti useita musliminaisia, jotka olivat loukkaantuneet kuvasta. Kohun jälkeen myös Kamploosin opetuskeskus, jota rahoittaa Saudi-Arabian suurlähetystö, on ilmoittanut vastustavansa kuvaa.

– Minulla on paljon ilmaistavaa", Graham kertoi tapauksen jälkeen. Hän halusi muistuttaa, että myös muslimit käyttävät alustavaatteita. Grahamin tarkoituksena oli inhimillistää musliminaiset, jotka pukeutuvat koko pään peittävään niqab-kasvohuntuun.

– Vaikka jotkut ihmiset haluavat vaijentaa tuollaiset ajatukset, asumme Kanadassa, jossa meillä on oikeus ilmaista itseämme, kunhan emme satuta toisiamme, Graham sanoo.

Grahamin mielestä kuvan aiheuttama kohu oli täysin odottamaton.

– Mielestäni se oli hyvin tunkeilevaa. On olemassa asioita, joista en pidä tai joista olen eri mieltä, mutta en ottaisi niistä kertovaa kuvaa pois, Graham kertoo.

Grahamin opettaja, apulaisprofessori Ernie Kroegerin mukaan kukaan Grahamin luokkalaisista ei ole pitänyt kuvaa loukkaavana.

– Se oli kevyen provokatiivinen, mutta hyvin kevyellä tavalla, Kroeger sanoo.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat