Kuva Mercedeksen takasiivestä paljastaa: tästä piilotetusta yksityiskohdasta Red Bull yrittää saada F1-mestarit kiikkiin

Red Bull -tallin esittämät väitteet Mercedeksen takasiipeen syntyvistä koloista ihmetyttävät mestaritallin edustajia. Kilpailijatiimi on silti varma siitä, että sen löytämät yksityiskohdat ovat merkki Mercedeksen siiven taipumistaipumuksesta.

Red Bull on syyttänyt Mercedestä sääntöjenvastaisesta takasiivestä, mutta mitkään Kansainvälisen autoliiton FIA:n mittaukset eivät toistaiseksi ole osoittaneet vilppiä saksalaistallin tekemisissä. Silti ajon aikana kuvattu videokuva kertoo takasiiven joustavan merkittävästi suorilla ilmanvastuksen vaikutuksesta.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner kertoi Qatarin kisaviikonlopun alla ”repäisymerkeistä”, jotka tiimi on havainnut Mercedeksen takasiiven päätylevyjen sisäpuolelta. Yksityiskohta pysyy pääsääntöisesti piilossa takasiiven ylemmän levyn alla.

F1-sivustot Motorsport.com ja RacingNews365 julkaisivat perjantaina saman kuvan pienestä vekistä kohdassa, jossa takasiiven alempi levy kiinnittyy päätylevyyn.

Red Bull uhkailee Mercedestä nyt protestilla. Mersun tallipäällikön Toto Wolffin mukaan takasiipi on kuitenkin täysin hyväksytetty FIA:lla.

– Tämä samainen siipi on testattu 14 kertaa, Wolff sanoo RacingNews365:n mukaan.

– FIA:lla on kaikki piirustukset siitä, eikä siinä ole mitään sellaista, jota Red Bull luulee olevan, joten lähetämme mielellämme sen tutkittavaksi tai leikeltäväksi, miten haluatte, Wolff jatkaa.

Myös Mercedeksen ratatoimintojen johtaja Andrew Shovlin ihmettelee havaintoja.

– Olemme tutkineet sitä, eikä siinä ole mitään ”repäisymerkkiä”. Emme siis tiedä, mistä siinä kyse, mutta tuntuu vähän siltä, että nämä puheet eivät vain tunnu häviävän, Shovlin kommentoi Sky Sportsille.

Lue myös:

    Uusimmat