F1-mestaruustaistossa kuohuu: Red Bull uhkailee Mercedestä protestilla – taustalla huomiota herättänyt käänne

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan energiajuomayhtiön sponsoroima F1-talli kaavailee protestia, mikäli Mercedeksen poikkeuksellisen kova suoravauhti ei laannu Qatarissa.

Tuorein kuohunta liittyy Mercedeksen takasiipiin. Red Bullin mukaan Mercedes on löytänyt keinon, millä se pystyy taivuttamaan takasiipiään niin, ettei sääntövilppi välity kansainvälisen autoliiton FIA:n tekemiin tarkistuksiin.

FIA uudisti takasiipiin liittyviä tarkistuksia keväällä, sen jälkeen, kun erityisesti Red Bullin taipuvista takasiivistä heräsi kohu.

– Nyt puhutaan jostain vielä edistyneemmästä ratkaisusta. Se on piilotettu niin, ettei sitä pysty edes kunnolla havaitsemaan kameroista, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner sanoi Qatarissa.

– Heidän suoravauhtinsa on kasvanut eksponentiaalisesti Unkarin GP:n jälkeen. Erityisesti kahdessa viimeisimmässä kisassa. Se huolettaa meitä, Horner jatkoi.

Horner viittasi erityisesti Mercedeksen Lewis Hamiltonin hurjiin nousuihin Brasilian GP -viikonlopun aikana. Hamilton hinasi ensin itsensä 24 kierroksen mittaisessa sprinttikilpailussa joukon hänniltä viidenneksi. Sunnuntain normaalimittaisessa kisassa Hamilton nousi kymmenennestä ruudusta voittajaksi.

Hornerilta kysyttiin, että aikooko Red Bull nostaa protestin Mercedeksen takasiivistä.

– Jos sama meno jatkuu, nostamme protestin, Horner varoitteli.

Mercedeksen ratapuolen pääinsinööri Andrew Shovlin tyrmää väitteet laittomasta takasiivestä.

– Olemme kutsuneet FIA:n tutkimaan autoa niin paljon kuin he haluavat. Heillä ei ole ollut mitään ongelmia sen suhteen, että millaisia ratkaisuja olemme tehneet menopeliimme, Shovlin totesi.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tuki Shovlinin ulostuloa.

– Ei kukaan halua ajaa laittomalla moottorilla tai laittoman takasiiven kanssa. Maailma on nykyään liian läpinäkyvä tuollaista toimintaa ajatellen, Wolff mietti.

Mercedes ja Red Bull käyvät tällä hetkellä kovaa taistelua niin valmistajien kuin kuljettajien mestaruudesta. Valmistajien puolella Mercedes on edellä, kun taas kuljettajien puolella Max Verstappenilla on 14 pisteen kaula Lewis Hamiltoniin nähden.

Lue myös:

    Uusimmat