Kuva: Joutsen päätyi ratsastamaan hirvellä – eikä aikaakaan, kun mukana oli paidaton Putin

Luontokuvaaja Riia Paasimaa lähti keskiviikkona tapansa mukaan lintutornille Hämeenlinnan Hattelmalanjärvelle. Tällä kertaa kameran linssiin taltioitui jotain erityislaatuista – hirvellä ratsastava joutsen.

Mutta kuten usein, on totuus yhtä kameranräpsäytystä karumpaa. Joutsen ei suinkaan ollut laiskottelemassa hirven selässä.

– Kolme hirveä lähti uimaan ja lähinnä nyt niitä hirviä katselin, kun harvoin niitä näen ylipäätään missään. Siinä oli joutsenpariskunnan pesä ihan liki ja sitten siinä olikin yhtäkkiä action käynnissä, joutsenet alkoivat puolustaa reviiriänsä ja kävivät kimppuun.

Hirvet eivät touhua kauaa jaksaneet, vaan tekivät u-käännöksen ja lähtivät pois.

– Tämä oli varmaan ystävällishenkisin kuva, jonka sarjatulituksella ottamistani kuvista löysin. Ihan kun siinä olisi perämoottoria perässä, Paasimaa kuvailee.

Kuvan ottamisen jälkeen joutsenet pitivät perinteisen voitontanssin, aivan kuten vierasta joutsenpariskuntaa häätäessään.

– Siivet levällään ja kauhea kalkatus käy, Paasimaa nauraa.

Kuva on parissa päivässä kerännyt Suomen Luonnonvalokuvaajien Facebook-sivuilla valtaisan suosion – eikä muutamaa klassista kuvan jatkokäsittelyäkään ole unohdettu. Joutsen on saanut selkäänsä paidattoman Venäjän presidentin Vladimir Putinin – jo ainakin kahdessa eri versiossa.

– Niillekin on tässä saanut nauraa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja