Kuusi täydellistä matkakohdetta yksin matkustavalle naiselle

Vaivaako matkakuume, mutta matkaseura puuttuu? Ei hätää, lomalle voi lähteä myös yksin.

Yksin matkustaminen voi tuntua pelottavalta ajatukselta, etenkin jos olet nainen. Maailma on kuitenkin täynnä matkakohteita, joihin voi turvallisin mielin matkustaa itsekseen.

Izabella Zaydenberg listasi Elite Daily -sivustolle kuusi täydellistä kohdetta yksin matkustavalle naiselle.

1. Phuket, Thaimaa

Phuket on täydellinen kohde, jos rakastat juhlimista, mutta haluat välillä myös rentoutua. Thaimaan suurin saari on täynnä viiden tähden majoituspaikkoja, lumoavia rantoja ja villiä yöelämää. Paikallinen ruoka vie varmasti kielen mennessään.

2. Reykjavik, Islanti

Yksin matkustaessa saattaa jännittää, tuleeko paikallisten kanssa vastaan kielimuuri. Islannissa tätä pelkoa ei ole, sillä useimmat paikalliset puhuvat sujuvaa englantia. Islannin jylhä luonto lumoaa, eikä rikollisuuttakaan tarvitse pelätä.

Ainoa miinuspuoli on korkea hintataso. Jos haluaa nauttia kuumista lähteistä ja hienoista ravintoloista, on varauduttava löysäämään kukkaronnyörejään.

3. Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti sopii seikkailijaluonteelle. Maisemat vaihtelevat tulivuorista rantoihin ja kukkuloihin, ja vaativinkin matkailija on varmasti tyytyväinen. Paikasta toiseen liikkumiseen ei tarvita vuokra-autoa, sillä kattavat bussireitit vievät melkeinpä minne vaan.

Uuteen-Seelantiin päästäkseen on varauduttava pitkiin lentomatkoihin, mutta kohde on vaivan arvoinen.

4. Costa Rica

Jos jooga on intohimosi, suuntaa Costa Ricaan. Kohde on joogaharrastajien paratiisi, jossa aurinkotervehdyksen ottaa vastaan oikea aurinko. Costa Rica tarjoaa monia muitakin aktiviteetteja niin rannoilla kuin viidakossa. Kaupungin sykettä kaipaavien kannattaa suunnata maan pääkaupunkiin, San Joseen.

5. Bali

Jos haluat löytää itsesi, matkusta Balille. Kohteen valttikortti on sen edullisuus. Balilla pääset nauttimaan kauniista temppeleistä ja upeista rannoista pikkurahalla, sillä eläminen siellä on niin halpaa.

Vaativammallekin matkailijalle löytyy tarjontaa, mikäli majoittuminen halvimmissa hotelleissa ei innosta.

6. Tukholma, Ruotsi

Tyylitietoisen matkailijan valinta löytyy lähempää kuin luulitkaan. Tukholma on kuulu katumuodistaan, joten sinne kannattaa suunnata shoppailumatkalle jos haluaa uudistaa vaatekaappiaan. Samalla voi nauttia kauniista arkkitehtuurista ja hyvästä ruoasta.

Tukholmassa ei tarvitse yksinäisenkään matkailijan pelätä, sillä muiden Pohjoismaiden tavoin se lukeutuu maailman turvallisimpiin paikkoihin.

Lähde: Elite Daily 

Sairaana matkalla – kuka korvaa ja mitä?

Studio55.fi-lähetyksessä vierailleet vastaava lääkäri Ari Kinnunen ja OP:n korvauspalvelun johtaja Antti Huhtala kertovat, miten matkalla sairastumisia korvataan.

Sairaana matkalla - kuka korvaa ja mitä? 25:25

Lue myös:

    Uusimmat