Kuusi jäätävää hotellia – majoittuisitko näissä?

Pakkanen ja lumi saavat monet suomalaiset pakkaamaan laukkunsa ja lentämään hetkeksi etelän auringon alle kylmää talvea pakoon. On kuitenkin niitäkin, jotka nauttivat tunnelmallisista talvi-illoista ja valkoisena hohtavasta lumesta. Jopa niin paljon, että haluavat nukkua lumen ja jään ympäröimänä!

Hotellihintojen vertailusivusto Trivago listasi kuusi upeaa hotellia, jotka on rakennettu lumesta ja jäästä. Näissä hotelleissa yöpyminen on elämys, joka jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa. Gallerian kuvat saat isommiksi klikkaamalla.

Arctic SnowHotel & Glass Igloos (Rovaniemi, Suomi)

Arctic SnowHotel & Glass Igloos on todellinen talven ihmemaa Rovaniemen Lehtojärvellä. Se koostuu useista lumesta ja jäästä valmistetuista rakennuksista. Alueella on Lumihotelli, Jääravintola, Jääbaari ja ainutlaatuinen lumesta rakennettu sauna. Lumihotellin lisäksi uusia kokemuksia janoava matkailija voi yöpyä myös lasikattoisessa iglussa. Iglun katon läpi voi sängyllä loikoillessaan ihastella kimmeltävää tähtitaivasta tai loimuavia revontulia. Arctic SnowHotel & Glass Igloos tarjoaa sekä Lumihotellissa että lasikattoisessa iglussa majoittuville yöpyjille revontulihälytyspalvelun. Sen avulla tämän upean ilmiön näkemiseen on paremmat mahdollisuudet.

ICEHOTEL (Jukkasjärvi, Ruotsi)

Pohjois-Ruotsissa Jukkasjärvellä sijaitseva ICEHOTEL on maailman ensimmäinen lumesta ja jäästä rakennettu hotelli. Hotellissa on huoneita moneen makuun. Matkailija voi yöpyä joko pelkistetyssä lumihuoneessa, jäästä valmistetuin huonekaluin sisustetussa jäähuoneessa, ainutlaatuisessa taidesviittissä tai ylellisessä luksussviittissä. Tarjolla on myös upea revontulihuone, jonka jääkaton läpi voi katsella taivaalla leiskuvia revontulia. ICEHOTELin rakentamiseen osallistuu vuosittain useita taiteilijoita. Hotelli onkin joka vuosi erilainen, ja siellä yöpyminen on ainutkertainen kokemus.

Hôtel de Glace (Québec, Kanada)

Kanadan Québecissa sijaitseva Hôtel de Glace on mahtava näky lumesta valmistettuine holvikaarineen ja kristallinkirkkaine jääpatsaineen. Hotellissa on yhteensä 44 huonetta ja teemasviittiä. Teemasviittejä koristavat jäästä tai lumesta tehdyt patsaat ja tunnelmallinen valaistus. Osaan teemasviitejä kuuluu myös huoneessa oleva tulisija. Kaikkein vaativimmille yöpyjille on tarjolla luksusteemasviitti, johon kuuluu tulisijan lisäksi oma yksityinen spa. Hôtel de Glacessa on myös kaikille yöpyjille tarkoitettu ulkoilmakylpylä ja sauna, jotka mahdollistavat rentoutumisen rauhallisessa ilmapiirissä tähtitaivaan alla.

Sorrisniva Igloo Hotel (Alta, Norja)

Sorrisniva Igloo Hotel toimii tänä talvena kuudettatoista kertaa Norjan Altassa, aivan maan pohjoisosassa. Hotelli on valmistettu jäästä ja lumesta sekä ulko- että sisäpuolelta. Lukuisat taideteoksia muistuttavat jääpatsaat luovat paikkaan taianomaisen tunnelman. Hotelli koostuu yhteensä 30 kahden tai kolmen hengen huoneesta sekä sviiteistä. Lisäksi hotellissa on jääbaari, jossa voi siemailla juomansa jäästä valmistetusta lasista. Hotellin yhteydessä oleva sauna lämmitetään joka aamu kello 7, mikä takaa mukavan ja virkistävän alun päivälle Alta-joen maisemissa.

Iglu Village Kühtai (Kühtai, Itävalta)

Iglu Village Kühtai sijaitsee Kühtaissa Itävallan Alpeilla, vain 35 kilometrin päässä Innsbruckista. Kühtai on noin 2 020 metrin korkeudessa, ja se onkin Itävallan korkeimmalla sijaitseva talviurheilukeskus. Iglu Village on nimensä mukaisesti iglukylä, joka muodostuu yhteensä 12 yöpymiseen tarkoitetusta iglusta. Tarjolla on sekä 4-6 hengelle tarkoitettuja igluja että romanttisia kahden hengen igluja. Illallinen tarjoillaan erillisessä igluravintolassa. Lisäksi Iglu Village järjestää vierailijoille monenlaista ohjelmaa. Oletko kokeillut koskaan esimerkiksi keskiyön frisbeetä, täydenkuun jalkapalloa tai lumigolfia?

SnowVillage (Kittilä, Suomi)

SnowVillage lumihotelleineen sijaitsee Kittilässä. Tässä joka talvi muotoaan muuttavassa hotellissa on tarjolla standardihuoneita ja yksilöllisesti sisutettuja jääsviittejä. Huoneita koristavat jäästä valmistetut yksityiskohdat, jotka on valaistu kauniisti. Paksut lumiseinät pitävät ulkomaailman äänet poissa ja varmistavat rauhalliset yöunet taianomaisessa ilmapiirissä. Hotellin yhteydessä toimii myös jääravintola, jossa voi nauttia herkullisesta illallisesta lumen ja jään ympäröimänä. Kaikkien yöpyjien käytössä on myös sisätiloissa sijaitseva takkahuone ja hirsiravintola.

Lähde: Trivago

Lue myös:

    Uusimmat