Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kuumia keittoja

Julkaistu 25.10.2004 14:27

Viileneviin ilmoihin voi varautua myös sisäisellä lämmityksellä. Ihanat ja mehevät keitot toimivat tuossa tarkoituksessa mainiosti. Keittojen kirjo on valtava. Lihaisat keitot vaihtuvat samettisiin sosekeittoihin, sienikeitot muistuttavat hienosta sienisyksystä, joka jatkuu edelleen, ja etniset keitot tuovat kookoksen ja inkiväärin siivin mieleen muistot kaukomatkoilta. Valikoimaa siis löytyy joka makuun. Keittoja kotikokki keittää kerralla helposti enemmänkin ja näin viikon ruokahuolto helpottuu ainakin muutaman päivän osalta. Toki voi käydä niinkin, että keitto onnistuu yli odotusten eikä santsikierroksen jälkeen jää mitään jäljelle. Pääasia on, että ruoka maistuu!

Hernesosekeitto

  • 250 g tuoreita herneitä (talviaikaan pakastetutkin käyvät)
  • 1 kpl salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl mietoa kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 dl smetanaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje:

Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehahtaa hetki. Lisää joukkoon persilja ja mausteet. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi keitto ja lisää juuri ennen tarjoilua lusikallinen smetanaa keiton päälle.

Kuorrutettu sipulikeitto

  • 100 g voita
  • 3 dl kasvis- tai lihalientä
  • 5 dl valkoviiniä
  • 5-8 valkosipulin kynttä
  • 100 g juustoraastetta ( gruyeriä tai kermajuustoa)
  • 1 laakerinlehti
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • timjamia
  • rosmariinia
  • merisuolaa
  • 6-8 isoa sipulia
  • Valmistusohje:

    Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota ne kattilassa kullankeltaisiksi. Lisää liemi, valkoviini, vesi ja kaikki mausteet. Keitä 20-30 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Tarkista maku. Annostele keitto lautasille ja tarjoile juustolla gratinoitujen leipäkuutioiden kanssa.

    Tomaattivuohenjuustokeitto

    • 3 kpl sipulia
    • 6-8 kpl luumutomaattia
    • 1 l kasvislientä
    • 100 g vuohenjuustoa
    • 2 rkl tomaattipyrettä
    • peperonchino palko
    • suolaa
    • pippuria
    • öljyä

    Valmistusohje:

    Kalttaa tomaatit eli kasta kuumaan veteen ja kuori, poista siemenet. Hienonna sipulit, kuullota kattilassa öljyssä sekä sipulit että tomaattipyre. Lisää tomaatit ja kasviliemi, anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia ja soseuta, lisää murennettu vuohenjuusto ja mausta. Tarjoile paahdetun leivän kanssa.

    Lihakeitto

    • 600 g luutonta keittolihaa (tai vastaava määrä luullista)
    • 2 l vettä
    • 2 tl suolaa
    • maustepippureita
    • 2 laakerinlehteä
    • 3 porkkanaa
    • 1 palsternakka
    • 1/2 selleri
    • 3 sipulia
    • 6 perunaa
    • persiljaa

    Valmistusohje:

    Laita lihat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto. Lisää suola, mausteet, yksi sipuli sekä pari oksaa persiljaa. Anna keitoksen hautua pari kolme tuntia. Kuori ja kuutioi juurekst ja lohko sipulit. Nosta lihat liemestä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää sinne myös juurekset, sipulit ja lihapalat. Anna keiton vielä kiehahtaa ja keitä noin puoli tuntia. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Keitto vain paranee uudelleen lämmitettäessä!

    Lisää aiheesta:

    Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossaPornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorianItalialaiselle ruoalle harvinainen tunnustusJoulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!Harvinainen tartuntaketju paljastui: Tappava tauti levisi tavalla, joka uhmaa mielikuvituksen rajoja
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen20:45
      Influenssa

      Influenssa kaataa nyt kansaa: Tautikartat hohkaavat punaisina – huippu vasta tulossa

    • Eilen18:59
      Nettiporno

      Pornhub paljastaa suomalaisten katsotuimman pornokategorian

    • Eilen17:54
      Italia

      Italialaiselle ruoalle harvinainen tunnustus

    • Eilen16:44
      Jouluruoka

      Joulukinkkujen ehdoton ykkönen – ostatko sinäkin?

    • Eilen13:59
      Takaisinvedot

      Äidinmaidonkorvikejauhetta vedetään myynnistä – hävitä tuote!