Viileneviin ilmoihin voi varautua myös sisäisellä lämmityksellä. Ihanat ja mehevät keitot toimivat tuossa tarkoituksessa mainiosti. Keittojen kirjo on valtava. Lihaisat keitot vaihtuvat samettisiin sosekeittoihin, sienikeitot muistuttavat hienosta sienisyksystä, joka jatkuu edelleen, ja etniset keitot tuovat kookoksen ja inkiväärin siivin mieleen muistot kaukomatkoilta. Valikoimaa siis löytyy joka makuun. Keittoja kotikokki keittää kerralla helposti enemmänkin ja näin viikon ruokahuolto helpottuu ainakin muutaman päivän osalta. Toki voi käydä niinkin, että keitto onnistuu yli odotusten eikä santsikierroksen jälkeen jää mitään jäljelle. Pääasia on, että ruoka maistuu!
Hernesosekeitto
- 250 g tuoreita herneitä (talviaikaan pakastetutkin käyvät)
- 1 kpl salottisipuli
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 8 dl mietoa kasvislientä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl silputtua persiljaa
- 1 dl smetanaa
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehahtaa hetki. Lisää joukkoon persilja ja mausteet. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi keitto ja lisää juuri ennen tarjoilua lusikallinen smetanaa keiton päälle.
Kuorrutettu sipulikeitto
- 100 g voita