Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kuumia keittoja

Julkaistu 25.10.2004 14:27

Viileneviin ilmoihin voi varautua myös sisäisellä lämmityksellä. Ihanat ja mehevät keitot toimivat tuossa tarkoituksessa mainiosti. Keittojen kirjo on valtava. Lihaisat keitot vaihtuvat samettisiin sosekeittoihin, sienikeitot muistuttavat hienosta sienisyksystä, joka jatkuu edelleen, ja etniset keitot tuovat kookoksen ja inkiväärin siivin mieleen muistot kaukomatkoilta. Valikoimaa siis löytyy joka makuun. Keittoja kotikokki keittää kerralla helposti enemmänkin ja näin viikon ruokahuolto helpottuu ainakin muutaman päivän osalta. Toki voi käydä niinkin, että keitto onnistuu yli odotusten eikä santsikierroksen jälkeen jää mitään jäljelle. Pääasia on, että ruoka maistuu!

Hernesosekeitto

  • 250 g tuoreita herneitä (talviaikaan pakastetutkin käyvät)
  • 1 kpl salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl mietoa kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 dl smetanaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje:

Kuullota silputtu sipuli ja herneet voissa. Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja kerma ja anna kiehahtaa hetki. Lisää joukkoon persilja ja mausteet. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Siivilöi keitto ja lisää juuri ennen tarjoilua lusikallinen smetanaa keiton päälle.

Kuorrutettu sipulikeitto

  • 100 g voita
  • 3 dl kasvis- tai lihalientä
  • 5 dl valkoviiniä
  • 5-8 valkosipulin kynttä
  • 100 g juustoraastetta ( gruyeriä tai kermajuustoa)
  • 1 laakerinlehti
  • musta- ja valkopippuria myllystä
  • timjamia
  • rosmariinia
  • merisuolaa
  • 6-8 isoa sipulia
  • Valmistusohje:

    Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota ne kattilassa kullankeltaisiksi. Lisää liemi, valkoviini, vesi ja kaikki mausteet. Keitä 20-30 minuuttia, kunnes sipuli on pehmeää. Tarkista maku. Annostele keitto lautasille ja tarjoile juustolla gratinoitujen leipäkuutioiden kanssa.

    Tomaattivuohenjuustokeitto

    • 3 kpl sipulia
    • 6-8 kpl luumutomaattia
    • 1 l kasvislientä
    • 100 g vuohenjuustoa
    • 2 rkl tomaattipyrettä
    • peperonchino palko
    • suolaa
    • pippuria
    • öljyä

    Valmistusohje:

    Kalttaa tomaatit eli kasta kuumaan veteen ja kuori, poista siemenet. Hienonna sipulit, kuullota kattilassa öljyssä sekä sipulit että tomaattipyre. Lisää tomaatit ja kasviliemi, anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia ja soseuta, lisää murennettu vuohenjuusto ja mausta. Tarjoile paahdetun leivän kanssa.

    Lihakeitto

    • 600 g luutonta keittolihaa (tai vastaava määrä luullista)
    • 2 l vettä
    • 2 tl suolaa
    • maustepippureita
    • 2 laakerinlehteä
    • 3 porkkanaa
    • 1 palsternakka
    • 1/2 selleri
    • 3 sipulia
    • 6 perunaa
    • persiljaa

    Valmistusohje:

    Laita lihat kylmään veteen ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua ja kuori pois pinnalle kertyvä vaahto. Lisää suola, mausteet, yksi sipuli sekä pari oksaa persiljaa. Anna keitoksen hautua pari kolme tuntia. Kuori ja kuutioi juurekst ja lohko sipulit. Nosta lihat liemestä ja paloittele ne sopivan kokoisiksi. Siivilöi liemi ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää sinne myös juurekset, sipulit ja lihapalat. Anna keiton vielä kiehahtaa ja keitä noin puoli tuntia. Viimeistele keitto hienonnetulla persiljalla. Keitto vain paranee uudelleen lämmitettäessä!

    Lisää aiheesta:

    Muistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinenParas sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeellaGynekologi varoittaa uudesta trendistä nuorten keskuudessa – näitä väitteitä ei pidä uskoaTätä moni mies toivoo, muttei uskalla pyytää – "Ei olla hiffattu kääntää rooleja toisinpäin"Kokeilimme auton ajamista kaihin kanssa – rallilegenda Marcus Grönholm järkyttyi: "Voiko tällaisia olla liikenteessä?"Makeutusaineilla on yhteys muistin heikkenemiseen – näin paljon ikääntyminen kiihtyi
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 18:50
      Muistisairaudet

      Muistisairaus haastaa läheiset – tällainen koti on turvallinen

    • 17:25
      Ruoka

      Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

    • 16:10
      Lifestyle

      Gynekologi varoittaa uudesta trendistä nuorten keskuudessa – näitä väitteitä ei pidä uskoa

    • 15:15
      Miehet

      Tätä moni mies toivoo, muttei uskalla pyytää – "Ei olla hiffattu kääntää rooleja toisinpäin"

    • 14:20
      Silmäsairaudet

      Kokeilimme auton ajamista kaihin kanssa – rallilegenda Marcus Grönholm järkyttyi: "Voiko tällaisia olla liikenteessä?"