Kuumat latinot, tylsät britit – pitävätkö nämä seksiluulot paikkansa?

Satojen vuosien ajan kirjallisuus on rakentanut ja pönkittänyt seksuaalisia stereotypioita eri kansallisuuksien rakastajantaidoista. Lääkefirmojen tuoreimmat tutkimukset pistävät kuitenkin myyttejä murskaksi.

Kuuluisat streotypiat kuumista latinoista, ranskalaisista rakastajista tai kylmän tylsistä briteistä ovat Sexploration.msnbc.comin mukaan pitkälti kirjallisuuden luomia myyttejä. Professori Pamela Cheek on tutkinut ilmiöitä kirjastaan Sexual Antipodes: Enlightenment Globalization and the Placing of Sex.

Professorin mukaan kirjoilla oli tärkeä merkitys maailmankuvan luojana ja stereotypioiden levittäjänä. Esimerkiksi ranskalaisen kirjallisuuden myötä maasta levisi kuva seksuaalisesti vapaamielisenä maana, ja itävaltalainen Leopold von Sacher-Masoch iskosti ihmisten mieleen kuvan siitä, että germaanimiehet rakastavat kurittaja-Helgoja. Kaukomaiden eksotiikka on ihan oma lukunsa. Edelleen seksuaalisia stereotypioita hyödynnetään aikuisviihteessä, elokuvissa ja jopa matkailuvaltteina.

Myytit murskaksi

Kansallisuuksiin kohdistuvat seksuaalimyytit saavat murskakohtelua lääkefirmojen tuoreimpien tutkimuksien valossa. Esimerkiksi erektiolääke Levitran valmistajan tekemä tutkimus kaataa myytin ranskalaisten kuumasta rakkauselämästä. Tutkimuksen mukaan jopa 76 prosenttia ranskalaisista kärsii ajoittain haluttomuudesta.

Viagran valmistaja Pfizer tutkitutti vastikään ihmisten käsityksiä seksin merkityksestä osana tyydyttävää, hyvää elämää. Yhtä suuri osuus niin espanjalaisista kuin amerikkalaisistakin ilmoittivat olevansa tyytyväisiä seksielämäänsä. Meksikolaisista jopa 78 prosenttia miehistä ja 71 prosenttia naisista ilmoitti olevansa erittäin tyytyväisiä. Yleisesti ottaen maailman köyhimmissä valtioissa elävät olivat tyytyväisempiä kuin rikkaissa maissa elävät – mikä puolestaan kertoo varmasti enemmän ilmapiiristä ja kulttuurista kuin näissä maissa asuvien ihmisten rakastajantaidoista.

MTV3/Helmi

Lähde: Sexploration.msnbc.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja