Mainos

Kuuma vesi ei kannata pyykinpesussa – tässä syy

Jos muistat, miten äitisi opetti sinut aikoinaan kääntämään farkut väärinpäin ennen koneeseen laittoa, hyvä niin. Muilta osin pesutavat kannattaa päivittää.

Vuosien saatossa pesukoneet ovat parantuneet ja pesuaineetkin ovat muuttuneet tehokkaammiksi. Likatahrojen poistamiseen ei enää tarvita kuumaa vettä, mikä taas säästää energiaa.

Pesukonevalmistajat ovat vuosien aikana joutuneet kehittämään tuotteitaan energiaa säästäviksi. Nykykoneet pesevät likaiset vaatteet puhtaaksi kylmälläkin vedellä.

Gigantin asiakaspalvelusta vahvistetaan MTV Lifestylelle, että kylmälläkin vedellä saa puhdasta aikaan.

– Sitten on tietysti höyrytoiminto, jolla vaatteita voi raikastaa tai puhdistaa hellävaraisesti, asiakaspalvelusta kerrotaan.

Pesuaineista tulee tehottomia kuumassa

Koska koneet ovat kehittyneet, on pesuaineita pitänyt myös muokata. Yhdysvaltojen pesuainemarkkinoilla myydyimpiä tuotteita ovat Procter & Gamblen pesuaineet. Yhtiön viestintäpäällikkö Tracey Long kertoi Business Insiderin haastattelussa, miten yritys on muuttanut tuotteitaan välineiden muuttuessa.

– Vanhat pesuaineet olivat tehottomia, kun pyykkiä alettiin pestä kylmemmällä vedellä. Me muokkasimme seoksia siten, että pääsimme eroon likatahroista vaikka veden lämpötila laski, Long sanoo.

Uudenlaiset sekoitukset pesuaineissa tekevät niistä itseasiassa tehottomampia kuumassa vedessä. Myös pesuaineen annosteluun kannattaa kiinnittää huomiota. Oikea määrä pesuainetta säästää lompakon lisäksi myös luontoa.

– Osa koneista annostelee sopivan määrän pesuainetta käyttäjän puolesta ja mittaa pyykkien likatasoa optimaalisen pesun saavuttamiseksi, paljastaa Gigantin asiakaspalvelu.

Osittainen lähde: Business Insider

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.