Kuuluisa islantilainen maisemapaikka suljettiin yleisöltä – osasyynä Justin Bieber: "Se on luonnonihme, jonka ei ole ollut tarkoitus olla suosittu"

Justin Bieber ja Hailey Baldwin kihlautuivat 0:46
Justin Bieber ja Hailey Baldwin kihlautuivat

Justin Bieberin musiikkivideon lokaationa toiminut Fjaðrárgljúfur on toistaiseksi suljettu yleisöltä liiallisen turismin takia. 

Eteläisessä Islannissa sijaitseva kanjoni nimeltään Fjaðrárgljúfur on suljettu kesäkuuhun asti alueen liiallisen jalankulkijoiden määrän takia, kertoo Islannin ympäristövirasto. 

Kiellon syynä on alueella merkittävästi lisääntynyt vierailijoiden määrä, joka kuluttaa ympäristöä suuresti. Kanjoni oli lyhyen aikaa suljettuna myös vuonna 2018. 

Vaikka Islanti tunnetaan upeista ja jylhistä maisemistaan, on Fjaðrárgljúfurista tullut yksi maan tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä. Yksi syy tähän on se, että poptähti Justin Bieberin vuoden 2015 musiikkivideo I'll Show You kuvattiin siellä. 

Videolla on Youtubessa yli 440 miljoonaa katselukertaa, ja sitä kuvattiin useissa muissakin kohteissa ympäri Islantia. 

Islannin kansallisen turismiviraston johtajan Inga Hlin Palsdottirin mukaan ei ole kuitenkaan reilua syytellä poptähtiä taikka yliturismia Fjaðrárgljúfurin sulkemisesta. 

– Se on vain luonnonihme, jonka ei ole ollut tarkoitus olla suosittu. Meidän on rakennettava sinne parempi infrastruktuuri, jonka avulla voimme kutsua sinne ihmisiä vuoden ympäri. Tarvitsemme polkuja, jotka löytyvät koko vuoden aikana. Se ei ole vain luonnon takia, se on myös turvallisuusseikka. 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat